1 °C Budapest

Utazzunk az eurózónába, mert olcsó!

2009. május 5. 13:32

Na jó, lehet, hogy Magyarországról nézve a 285 forintos euró még mindig jóval drágább, mint a tavaly júliusi 245 forint körüli szintek, de azért az árak is jelentősen csökkentek a tavalyiakhoz képest.

Annak ellenére, hogy az euró még mindig csaknem 20 százalékkal drágább, mint tavaly nyáron volt, nem feltétlenül kell megijedni az eurózóna országaitól. Egyszerűen csak körül kell nézni. A turistaforgalom visszaesésével ugyanis a szolgáltatók óriási akciókkal igyekeznek becsábítani a vendégeket a szállodákba, ami még olyan felkapott helyeken, mint a spanyol Costa Brava, vagy az olasz tengerpart is látványos árcsökkenést okozott.

Egy brit felmérés szerint a legolcsóbb turistacélpontok listáján olyan országok is bekerültek a Top 10-be, mint Spanyolország vagy Portugália - köszönhetően nem csak az árak csökkenésének, de a font/euró árfolyam 10 százalékos növekedésének is tavaly december óta.

A Post Office Travel Services felmérésében olyan, a mindennapi turistáskodásban nélkülözhetetlen költségeket vettek figyelembe, mint egy csésze kávé, egy üveg sör, egy doboz cigaretta, napolaj, valamint a kötelező háromfogásos vacsora egy üveg helyi borral karöltve.

A legolcsóbbnak Bulgária bizonyult, megelőzve a tavalyi győztes triót, vagyis Thaiföldet, Dél-Afrikát és Egyiptomot. Thaiföld egyébként az élelmiszerárak miatt csúszott le a dobogóról, itt ugyanis egy év alatt 68,5 százalékkal lett drágább a mindennapi táplálkozás. Az Egyesült Államokban 49, Törökországban pedig 33 százalékkal nőttek az élelmiszerárak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Franciaország a legdrágább célpont az eurózónában, de a 2008-ban tagságot nyert Ciprus is csaknem ugyanannyiba kerül. A nyertes Bulgáriában egyébként egy átlagos kosár 42,23 fontba kerül a felmérés készítői szerint, míg a legdrágább Antiguán ugyanez két és félszeres áron szerezhető be.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem