13 °C Budapest

Utazzunk az eurózónába, mert olcsó!

2009. május 5. 13:32

Na jó, lehet, hogy Magyarországról nézve a 285 forintos euró még mindig jóval drágább, mint a tavaly júliusi 245 forint körüli szintek, de azért az árak is jelentősen csökkentek a tavalyiakhoz képest.

Annak ellenére, hogy az euró még mindig csaknem 20 százalékkal drágább, mint tavaly nyáron volt, nem feltétlenül kell megijedni az eurózóna országaitól. Egyszerűen csak körül kell nézni. A turistaforgalom visszaesésével ugyanis a szolgáltatók óriási akciókkal igyekeznek becsábítani a vendégeket a szállodákba, ami még olyan felkapott helyeken, mint a spanyol Costa Brava, vagy az olasz tengerpart is látványos árcsökkenést okozott.

Egy brit felmérés szerint a legolcsóbb turistacélpontok listáján olyan országok is bekerültek a Top 10-be, mint Spanyolország vagy Portugália - köszönhetően nem csak az árak csökkenésének, de a font/euró árfolyam 10 százalékos növekedésének is tavaly december óta.

A Post Office Travel Services felmérésében olyan, a mindennapi turistáskodásban nélkülözhetetlen költségeket vettek figyelembe, mint egy csésze kávé, egy üveg sör, egy doboz cigaretta, napolaj, valamint a kötelező háromfogásos vacsora egy üveg helyi borral karöltve.

A legolcsóbbnak Bulgária bizonyult, megelőzve a tavalyi győztes triót, vagyis Thaiföldet, Dél-Afrikát és Egyiptomot. Thaiföld egyébként az élelmiszerárak miatt csúszott le a dobogóról, itt ugyanis egy év alatt 68,5 százalékkal lett drágább a mindennapi táplálkozás. Az Egyesült Államokban 49, Törökországban pedig 33 százalékkal nőttek az élelmiszerárak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Franciaország a legdrágább célpont az eurózónában, de a 2008-ban tagságot nyert Ciprus is csaknem ugyanannyiba kerül. A nyertes Bulgáriában egyébként egy átlagos kosár 42,23 fontba kerül a felmérés készítői szerint, míg a legdrágább Antiguán ugyanez két és félszeres áron szerezhető be.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45