24 °C Budapest

Kalózokat fogtak Kanadában

2009. május 8. 16:32

Több hónapos nyomozás eredményeként öt DVD-kalózt tartóztatott le a kanadai rendőrség. A gyanúsítottaknál korábban mintegy 49 ezer darab kalózlemezt foglaltak le a hatóságok - írja a hamisitasellen.hu. 

A Kanadai Királyi Lovasrendőrség (Royal Canadian Mounted Police) közleménye szerint a hatóság öt személyt tartóztatott le a héten szerzői jogok megsértésének vádjával. A gyanúsítottak Toronto egyik bevásárlóközpontjában értékesítettek kalóz DVD-ket. A letartóztatásokra egy hat hónapos nyomozás eredményeként került sor, amelyet a Kanadai Filmforgalmazók Szövetsége (Canadian Motion Picture Distributors Association, CMPDA) kezdeményezett.

Az öt személytől a CMPDA megbízott nyomozói már több alkalommal koboztak el hamis lemezeket, de a gyanúsítottak minden alkalommal újraindították illegális üzletüket. A szervezet ezt követően tavaly decemberben lépett kapcsolatba a kanadai rendőrséggel, amelynek munkatársai nyomozást indítottak az ügyben. Ennek eredményeként a hatóságok egy razzia során 49 ezer darab kalóz DVD-t, valamint 100 ezer darab üres lemezt és 217 darab DVD-írót foglaltak le a gyanúsítottaknál. Az öt személy ellen szerzői jogok megsértése miatt vádat emeltek. A jogsértőket akár egymillió dollár pénzbírság megfizetésére kötelezheti és öt év letöltendő börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság.

A letartóztatásokra alig néhány nappal azután került sor, hogy az Egyesült Államok kormánya Kanadát is azon 12 ország közé sorolta, amelyek az amerikai hatóságok szerint súlyos hiányosságokat mutatnak a szerzői jogvédelem területén.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm