6 °C Budapest

Már Obamát is hamisítják...

2009. április 28. 18:02

A brooklyn-i hatóságok mintegy 20 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le egy helyi raktáráruházban. A hamisítványok között több pár hamis Nike cipőt is találtak, amelyeken az amerikai elnök, Barack Obama arcképe és elnökválasztási kampányának szimbólumai láthatók - írja a hamisitasellen.hu.

A razzia során a hatóságok több mint 100 ezer darab hamis terméket foglaltak le egy brooklyn-i raktáráruházban. A hamisítványok között hamisított Prada, Gucci, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Coach, Dooney & Bourke és True Religion márkajelzéssel ellátott ruházati termékek és kiegészítők szerepeltek. 

 

Mindezek mellett az ellenőrök 17 pár hamis Nike sportcipőt is találtak, amelyeket az amerikai elnök arcképe, és az elnökválasztási kampányban használt logók és jelszavak díszítettek. "Elképesztő tiszteletlenség az, hogy az Egyesült Államok elnökének arca szerepel ezeken a cipőkön" - kommentálta az ügyet Charles Hynes, brooklyn-i körzeti ügyész.

Az akció során hat személyt tartóztattak le, akik feltehetőleg a raktárból értékesítették a Kínában készült hamisítványokat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak kiskereskedőket szolgálhattak ki, erre utal ugyanis a hamisítványok nagy száma, valamint az általuk bérelt raktárhelyiségek elrendezése. A 118 átvizsgált helyiség többségében zsákokban és dobozokban tárolt termékekre bukkantak, mások viszont egyfajta bemutatóteremként voltak berendezve. A lefoglalt üzleti dokumentumok alapján az ügyben a nyomozás tovább folyik a gyanúsítottak kereskedelmi partnerei után.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?