14 °C Budapest

Már Obamát is hamisítják...

2009. április 28. 18:02

A brooklyn-i hatóságok mintegy 20 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le egy helyi raktáráruházban. A hamisítványok között több pár hamis Nike cipőt is találtak, amelyeken az amerikai elnök, Barack Obama arcképe és elnökválasztási kampányának szimbólumai láthatók - írja a hamisitasellen.hu.

A razzia során a hatóságok több mint 100 ezer darab hamis terméket foglaltak le egy brooklyn-i raktáráruházban. A hamisítványok között hamisított Prada, Gucci, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Coach, Dooney & Bourke és True Religion márkajelzéssel ellátott ruházati termékek és kiegészítők szerepeltek. 

 

Mindezek mellett az ellenőrök 17 pár hamis Nike sportcipőt is találtak, amelyeket az amerikai elnök arcképe, és az elnökválasztási kampányban használt logók és jelszavak díszítettek. "Elképesztő tiszteletlenség az, hogy az Egyesült Államok elnökének arca szerepel ezeken a cipőkön" - kommentálta az ügyet Charles Hynes, brooklyn-i körzeti ügyész.

Az akció során hat személyt tartóztattak le, akik feltehetőleg a raktárból értékesítették a Kínában készült hamisítványokat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak kiskereskedőket szolgálhattak ki, erre utal ugyanis a hamisítványok nagy száma, valamint az általuk bérelt raktárhelyiségek elrendezése. A 118 átvizsgált helyiség többségében zsákokban és dobozokban tárolt termékekre bukkantak, mások viszont egyfajta bemutatóteremként voltak berendezve. A lefoglalt üzleti dokumentumok alapján az ügyben a nyomozás tovább folyik a gyanúsítottak kereskedelmi partnerei után.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem