21 °C Budapest

Már Obamát is hamisítják...

2009. április 28. 18:02

A brooklyn-i hatóságok mintegy 20 millió dollár értékű hamis terméket foglaltak le egy helyi raktáráruházban. A hamisítványok között több pár hamis Nike cipőt is találtak, amelyeken az amerikai elnök, Barack Obama arcképe és elnökválasztási kampányának szimbólumai láthatók - írja a hamisitasellen.hu.

A razzia során a hatóságok több mint 100 ezer darab hamis terméket foglaltak le egy brooklyn-i raktáráruházban. A hamisítványok között hamisított Prada, Gucci, Ralph Lauren, Louis Vuitton, Coach, Dooney & Bourke és True Religion márkajelzéssel ellátott ruházati termékek és kiegészítők szerepeltek. 

 

Mindezek mellett az ellenőrök 17 pár hamis Nike sportcipőt is találtak, amelyeket az amerikai elnök arcképe, és az elnökválasztási kampányban használt logók és jelszavak díszítettek. "Elképesztő tiszteletlenség az, hogy az Egyesült Államok elnökének arca szerepel ezeken a cipőkön" - kommentálta az ügyet Charles Hynes, brooklyn-i körzeti ügyész.

Az akció során hat személyt tartóztattak le, akik feltehetőleg a raktárból értékesítették a Kínában készült hamisítványokat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak kiskereskedőket szolgálhattak ki, erre utal ugyanis a hamisítványok nagy száma, valamint az általuk bérelt raktárhelyiségek elrendezése. A 118 átvizsgált helyiség többségében zsákokban és dobozokban tárolt termékekre bukkantak, mások viszont egyfajta bemutatóteremként voltak berendezve. A lefoglalt üzleti dokumentumok alapján az ügyben a nyomozás tovább folyik a gyanúsítottak kereskedelmi partnerei után.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
Kutatók éjszakája
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 24. 08:05