7 °C Budapest

Lecsuktak két ex-bankvezért, és feleségeiket: 13 évig mosták a pénzt

2009. május 7. 16:02

A Bank of China két egykori menedzserét, illetve azok feleségét is börtönbűntetésre ítélte az Egyesült Államok, miután 485 millió dollárt sikkasztottak, illetve mostak tisztára bankokon, és kaszinókon keresztül, több mint 13 éven át.

Xu Chaofan és Xu Guojun 25, illetve 22 évnyi börtönbüntetést kaptak, feleségeik Kuang Wan Fang és Yu Ying Yi pedig 8-8 évet. A négy tettest útlevél-hamisítás, pénzlopás, számlahamisítás és pénzmosás vádjában találták bűnösöknek, és 482 millió dollár visszafizetésére is felszólították.

A pénzmosásra hongkongi, kanadai és amerikai bankszámlák közötti utalásokkal került sor, hamis cégnevek alatt, 13 évnyi sikkasztást követően, és Las Vegas-i kaszinókban is jelentős összegekkel játszottak, volt, hogy 80 ezer dolláros téteket játszottak meg.

Eközben több alkalommal, hamis személyivel házasságot is kötöttek amerikai állampolgárokkal, hogy letelepedési engedélyt szerezzenek.

Valójában már 2004-ben elfogta őket a hatóság, azonban perük csak 2008 augusztusában zárult le. Egy harmadik menedzsert, Yu Zhengdong-ot szintén bűnösnek találták, összejátszás vádjában, őt azonban Kínában börtönözték be.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 5. 13:30