Lecsuktak két ex-bankvezért, és feleségeiket: 13 évig mosták a pénzt

2009. május 7. 16:02

A Bank of China két egykori menedzserét, illetve azok feleségét is börtönbűntetésre ítélte az Egyesült Államok, miután 485 millió dollárt sikkasztottak, illetve mostak tisztára bankokon, és kaszinókon keresztül, több mint 13 éven át.

Xu Chaofan és Xu Guojun 25, illetve 22 évnyi börtönbüntetést kaptak, feleségeik Kuang Wan Fang és Yu Ying Yi pedig 8-8 évet. A négy tettest útlevél-hamisítás, pénzlopás, számlahamisítás és pénzmosás vádjában találták bűnösöknek, és 482 millió dollár visszafizetésére is felszólították.

A pénzmosásra hongkongi, kanadai és amerikai bankszámlák közötti utalásokkal került sor, hamis cégnevek alatt, 13 évnyi sikkasztást követően, és Las Vegas-i kaszinókban is jelentős összegekkel játszottak, volt, hogy 80 ezer dolláros téteket játszottak meg.

Eközben több alkalommal, hamis személyivel házasságot is kötöttek amerikai állampolgárokkal, hogy letelepedési engedélyt szerezzenek.

Valójában már 2004-ben elfogta őket a hatóság, azonban perük csak 2008 augusztusában zárult le. Egy harmadik menedzsert, Yu Zhengdong-ot szintén bűnösnek találták, összejátszás vádjában, őt azonban Kínában börtönözték be.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 24. hétfő
Iván
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem