5 °C Budapest

Tömve lehetnek a balatoni strandok a drága euró miatt

Pénzcentrum
2009. április 27. 08:15

Az idegenforgalmi vállalkozások előnyt is kovácsolhatnak a nehéz gazdasági helyzetből, hiszen az ár-érték arányuk igen jó Európában. Emellett az euróval szemben gyenge forint miatt is vonzóbb Magyarország a külföldi turisták számára, ami az éleződő piaci versenyben szintén javítja a pozíciókat - mondta Róna Iván, a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója.

Aligha véletlen, hogy az MT Zrt. a beutazó turizmus számára kedvező euró/forint árfolyamra hívja fel a figyelmet több európai uniós országban indított kampányával, amely Münchenben kezdődött, majd Hollandiában és Nagy-Britanniában folytatódott. Róna Iván tájékoztatása szerint az ágazat szereplői az idén - a főváros mellett - a Balatonra összpontosítanak, miután a külföldi vendégéjszakák 20 százaléka köthető a magyar tengerhez és a hazai vendégek 50 százaléka is a tó környékén vakációzik.

Az MT Zrt. előzetes felmérései szerint az idén az utazók 74 százalékát befolyásolja, hogy kevesebb pénz jut a pihenésre, így többen az eddiginél rövidebb, 3-4 napos belföldi utakat választanak majd, de végleg nem mondanak le a pihenésről. Amihez leginkább ragaszkodunk, az a vízpart és a kényeztetés. Az indulás nem volt rossz: húsvét környékén telt ház volt a Balatonnál. A kompok egyetlen nap alatt ötezer gépkocsit és 13 ezer utast szállítottak - mondta Rosta Sándor, a balatoni regionális idegenforgalmi bizottság elnöke.

Az előkészületek rég látott összpontosítással zajlanak. Jövő szombattól május 17-éig tart a Balaton7 elnevezésű rendezvénysorozat, amelynek során a régió elő- és utószezonban nyújtott aktív és passzív szabadidős programlehetőségeit ismertetik. A másfél hét alatt hét kiemelt terméket mutatnak be, az épített örökségek (várjátékok, múzeumok) mellett színházi előadásokat, kulturális esteket és könnyűzenei programokat szerveznek, lesznek művészeti fesztiválok, részt lehet venni az aktív turizmus (vitorlázás, golf, lovaglás, természetjárás) fogalomkörébe tartozó eseményeken. A Balaton7 kínálatába összesen 36 település több mint 110 programja került, a programokat 56 szálláshely és 21 vendéglátóhely kedvezményes üdülési ajánlata egészíti ki. A szállást foglaló vendégek komoly kedvezményeket biztosító kártyát kapnak.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?