Van kiút a gazdasági válságból?! Van, W-alakú!

Pénzcentrum
2009. április 17. 10:45

A kisebb emelkedések közül valószínűleg majd csak a sokadik vezet ki végleg a válságból - mondta el Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója a múlt héten Győrött megrendezett konferencián. A szakember szerint az eddigi válságokból is kilábalt a világ, most is az a legfontosabb, hogy a megoldásokra összpontosítsunk.

"Van kiút a gazdasági válságból?!" - címmel rendezett konferenciát közel 100 fő részvételével a Pannon-Work Zrt. április 9-én Győrött, a megyei kereskedelmi és iparkamara székházában. Az érdeklődőket gazdag, de pergő programmal várták a szervezők: Marek József, a Pannon-Work vezérigazgatójának köszöntője után Müller Sándor, a kamara alelnöke adott tájékoztatást a kamaránál elérhető, vállalkozásokat segítő programokról, majd a nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ tájékoztatója következett a régió munkaerő-piaci helyzetéről, és központ rendelkezésére álló válságkezelési eszközökről.


Ezt követte Vértes András mintegy másfél órás előadása a válság keletkezéséről, okairól, hatásairól, és a kilábalás várható időpontjáról, lépéseiről. A forint árfolyamának hullámzásáról megjegyezte, hogy például az angol font is jelentősen gyengült, és még mindig nem stabil. Vértes András szerint hazánk 2011 és 2013 között csatlakozhat az eurózónához, míg fő feladatként a bankrendszer és az ország stabilitását, megfelelő válságkezelési lépésekkel a recesszió mérséklését jelölte meg.


A konferencia második felében a résztvevők a Raiffeisen Bank jóvoltából tájékoztatást kaptak a jelenlegi pénzpiaci lehetőségekről, míg az EU-s támogatások által biztosított forráslehetőségekről Gönczi Zsolt, a Pannónia Kincse Leader Egyesület ügyvezetője számolt be. Molnár Imre, a Pannónia Könyvvizsgáló Kft. ügyvezetője az atipikus foglalkoztatási formák recesszió utáni szerepéről tartott tájékoztatót, míg a válság ideje alatt folytatható hatékony internetes marketingről a Lapcom Kft. két szakembere, Deák Enikő online médiatanácsadó, és Németh D. László online főszerkesztő adott ízelítőt.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm