20 °C Budapest

Címke: médiatanács (21 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 18. 12:08

Meddig ordítanak még a TV-reklámok?

Megbírságolta a médiahatóság a közszolgálati televíziós csatornákat és a TV2-t a túlzottan hangos reklámok miatt. A büntetés összege azonban nem rengeti meg a tévék költségvetését.

Pénzcentrum/MTI | 2011. július 20. 14:02

Eldőlt: ez lesz az új jelzés a TV sarkában

Kisebbek lesznek a korhatári besorolást jelző televíziós piktogramok, és a jövőben minden műsorhoz tartozik majd egy jelzés, a hatévesnél fiatalabbak számára készült programokat egy kisfiú ábrája jelzi - a többi közt ezt tartalmazza a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által elfogadott klasszifikációs ajánlás.

Pénzcentrum | 2011. július 17. 18:32

Nyugdíjvita: ki nevet a végén? Fókuszban a rendőrök és az orvosok

Az Alkotmánybíróság elkezdte tárgyalni a magánnyugdíj-pénztári megtakarítások államosításával kapcsolatos beadványok kapcsán készített határozattervezetet. Elkészült a rendészeti életpályamodell-tervezet, amelyet a Pénzcentrum.hu szellőztetett meg elsőként. A nyugdíjas rendőrök készülhetnek a munkás évekre. Mint ahogy az állás nélküliek is, akiket katasztrófahelyzetekhez is mozgósíthatna közmunkára kormány. Az orvosokat ösztöndíjprogrammal tartanák itthon. Ismét rászállt az adóhatóság az internetes kereskedőkre. Helyi termékek boltja nyílik Szekszárdon, amely a régióban megtermelt élelmiszereknek kínál piacot. Itt a legújabb hitelkonstrukció, amit 14 éves kortól igénybe lehet venni. Ezek a 28. hét legérdekesebb hírei.

Pénzcentrum | 2011. július 12. 14:32

Maci éghet a plazmatévé képernyőjébe: nem lesz műsor karika nélkül + szavazás

Nyilvános meghallgatást tartott hétfőn a kiskorúak védelmét szolgáló klasszifikációs ajánlásról a Médiatanács a hivatal Rendezvény és Oktatási Központjában. Az eseményen részt vettek a piac meghatározó médiaszolgáltatói, műsorterjesztői és érdekvédő szervezetek is. A jövő hétre születik meg a végleges ajánlás, amely az új korhatári kategóriával és a kifejezetten gyermekeknek szóló programok jelölésével is kiegészül. A gyermekbarát tartalmak "védjegyére" bárki szavazhat a Médiatanács blogján.

Pénzcentrum | 2011. június 30. 19:02

Digilakatot tesznek a szexfilmekre: így védik a gyerekeket a káros tartalmaktól

A Médiatanács elkészítette ajánlását a kiskorúakra káros médiatartalmak elérhetőségét korlátozó hatékony műszaki megoldásokról. Az ajánlás elsősorban a szolgáltatók számára készült, de az abban megfogalmazottak a szülők számára is értékes információt hordozhatnak. Folytatódik az új korhatár-besorolási rendszerről szóló ajánlás (klasszifikációs állásfoglalás) kidolgozása is.

MTI | 2011. április 20. 14:15

Ősztől büntetik a túl hangos reklámot

Ősztől bünteti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa azokat a műsorszolgáltatókat, amelyek a műsorkörnyezetnél hangosabban sugározzák a reklámokat vagy a televíziós vásárlással kapcsolatos műsorokat - jelentette be a testület szóvivője.

Pénzcentrum | 2011. március 2. 17:22

Többmilliós pénzbüntetést kapott az RTL Klub és a TV2 - lecsapott a médiatanács

Médiatanács mai döntései során is a fokozatosság és az arányosság elvét tartotta szem előtt a szankciók kiszabásánál. A tanács a legenyhébb jogkövetkezményt, a "figyelmeztetést" is alkalmazta, de a súlyos vagy ismételt jogsértéseknél a szabálytalankodó szolgáltatónak mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Tekintet nélkül a médiaszolgáltatók piaci erejére, az egyes műsorszámokban folyamatosan jelen vannak a normaszegő tartalmak, de az új médiatörvény alapján ezekben az ügyekben már differenciáltabb és nagyobb garanciákat biztosító szankciórendszer alapján lehet eljárni.

Pénzcentrum/MTI | 2010. december 16. 16:58

Szexre utaló trágár kifejezések a TV2-n - százmilliós büntetés

Összesen már százmillió forintnyi büntetésnél tart a TV2 az "Édesnégyes" című műsorával kapcsolatban, annak sorozatos törvénysértései miatt, derül ki a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtöki közleményéből.