17 °C Budapest

Egyszerű tippek spóroláshoz!

Pénzcentrum
2008. október 21. 14:00

Mikor a hírek, és szalagcímek másról sem szólnak, mint a pénzpiaci- és mára már általános gazdasági válságról, sokan talán azon törik a fejüket, mégis miből gazdálkodhatnak, hogyan gyarapíthatják megtakarításaikat az esetleges kemény időkre. Lássunk néhány példát!

A legkézenfekvőbb megoldás, és így talán legkevesebb újdonságtartalommal a leértékelt termékek, a különböző szuper- és hipermarketekben kapható kupongyűjtő-füzetek kihasználása tűnik. Sokan talán elfecsérelt időnek tekintik az ennek való utánajárást, mégis érdemes nagybevásárláskor abba az üzletbe menni, ahol tudjuk, hogy akciós terméket találunk, vagy más formában honorálják a visszatérő vásárlókat.

Szintén némileg több vesződséggel jár, mégis rengeteget spórolhatunk azon, ha elhagyjuk a munkába menet történő reggelizést, és helyette még otthon elfogyasztjuk a kávét, szendvicset, de ugyanez érvényes az ebédre is, hiszen a menzákon kapható ételek naponta 600-1200 forintot is elvihetnek, ami jóval drágább az otthonról hozott ebédnél.

Ennél némileg költségesebb, azonban hosszabb távon busásan megtérülő megoldást jelent az elavult elektronikai berendezések, így az "áramzabáló" hűtők, mosógépek, de még az ennél jóval kisebb tételt jelentő villanykörték lecserélése is.

Ne féljünk az üzletek saját márkás termékeitől, hiszen valószínűleg kevesen veszik észre például a 2,8 százalékos tej lefogyasztásakor, hogy az valamely szupermarket márkája-e, vagy sem, ugyanakkor havonta több ezer forintot is spórolhatunk ezzel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

De nem csak a konyhában lehet spórolni, hanem pénzügyeink terén is. Aki rendelkezik hitelkártyával, és azon fennálló tartozással, jobban teszi például, ha a napi üdítőital vásárlás helyett inkább törlesztésre fordítja ezt az összeget, így ugyanis spórolhat a kamatfizetésen, mivel hamarabb letudja tartozásait.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?