15 °C Budapest

Egyszerű tippek spóroláshoz!

Pénzcentrum
2008. október 21. 14:00

Mikor a hírek, és szalagcímek másról sem szólnak, mint a pénzpiaci- és mára már általános gazdasági válságról, sokan talán azon törik a fejüket, mégis miből gazdálkodhatnak, hogyan gyarapíthatják megtakarításaikat az esetleges kemény időkre. Lássunk néhány példát!

A legkézenfekvőbb megoldás, és így talán legkevesebb újdonságtartalommal a leértékelt termékek, a különböző szuper- és hipermarketekben kapható kupongyűjtő-füzetek kihasználása tűnik. Sokan talán elfecsérelt időnek tekintik az ennek való utánajárást, mégis érdemes nagybevásárláskor abba az üzletbe menni, ahol tudjuk, hogy akciós terméket találunk, vagy más formában honorálják a visszatérő vásárlókat.

Szintén némileg több vesződséggel jár, mégis rengeteget spórolhatunk azon, ha elhagyjuk a munkába menet történő reggelizést, és helyette még otthon elfogyasztjuk a kávét, szendvicset, de ugyanez érvényes az ebédre is, hiszen a menzákon kapható ételek naponta 600-1200 forintot is elvihetnek, ami jóval drágább az otthonról hozott ebédnél.

Ennél némileg költségesebb, azonban hosszabb távon busásan megtérülő megoldást jelent az elavult elektronikai berendezések, így az "áramzabáló" hűtők, mosógépek, de még az ennél jóval kisebb tételt jelentő villanykörték lecserélése is.

Ne féljünk az üzletek saját márkás termékeitől, hiszen valószínűleg kevesen veszik észre például a 2,8 százalékos tej lefogyasztásakor, hogy az valamely szupermarket márkája-e, vagy sem, ugyanakkor havonta több ezer forintot is spórolhatunk ezzel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

De nem csak a konyhában lehet spórolni, hanem pénzügyeink terén is. Aki rendelkezik hitelkártyával, és azon fennálló tartozással, jobban teszi például, ha a napi üdítőital vásárlás helyett inkább törlesztésre fordítja ezt az összeget, így ugyanis spórolhat a kamatfizetésen, mivel hamarabb letudja tartozásait.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm