11 °C Budapest

Egyszerű tippek spóroláshoz!

Pénzcentrum
2008. október 21. 14:00

Mikor a hírek, és szalagcímek másról sem szólnak, mint a pénzpiaci- és mára már általános gazdasági válságról, sokan talán azon törik a fejüket, mégis miből gazdálkodhatnak, hogyan gyarapíthatják megtakarításaikat az esetleges kemény időkre. Lássunk néhány példát!

A legkézenfekvőbb megoldás, és így talán legkevesebb újdonságtartalommal a leértékelt termékek, a különböző szuper- és hipermarketekben kapható kupongyűjtő-füzetek kihasználása tűnik. Sokan talán elfecsérelt időnek tekintik az ennek való utánajárást, mégis érdemes nagybevásárláskor abba az üzletbe menni, ahol tudjuk, hogy akciós terméket találunk, vagy más formában honorálják a visszatérő vásárlókat.

Szintén némileg több vesződséggel jár, mégis rengeteget spórolhatunk azon, ha elhagyjuk a munkába menet történő reggelizést, és helyette még otthon elfogyasztjuk a kávét, szendvicset, de ugyanez érvényes az ebédre is, hiszen a menzákon kapható ételek naponta 600-1200 forintot is elvihetnek, ami jóval drágább az otthonról hozott ebédnél.

Ennél némileg költségesebb, azonban hosszabb távon busásan megtérülő megoldást jelent az elavult elektronikai berendezések, így az "áramzabáló" hűtők, mosógépek, de még az ennél jóval kisebb tételt jelentő villanykörték lecserélése is.

Ne féljünk az üzletek saját márkás termékeitől, hiszen valószínűleg kevesen veszik észre például a 2,8 százalékos tej lefogyasztásakor, hogy az valamely szupermarket márkája-e, vagy sem, ugyanakkor havonta több ezer forintot is spórolhatunk ezzel.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

De nem csak a konyhában lehet spórolni, hanem pénzügyeink terén is. Aki rendelkezik hitelkártyával, és azon fennálló tartozással, jobban teszi például, ha a napi üdítőital vásárlás helyett inkább törlesztésre fordítja ezt az összeget, így ugyanis spórolhat a kamatfizetésen, mivel hamarabb letudja tartozásait.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?