Milyen kocsi kell a spóroláshoz?

Pénzcentrum
2008. október 20. 10:30

Hibridet, mivel annak költségei az elkövetkező egy évtized alatt várhatóan kétharmadával fognak csökkenni. Mindez pedig egy igencsak kellemes hír a válság kellős közepén.

A hibrid autók nagy népszerűségének gátját eddig a benzin-elektromos áram kombinált meghajtású motorok magas költségei képezték. Az üzemanyag-áram felhasználású hibridek előállítási költségei átlagosan 6000 dollárral (1,16 millió forinttal) voltak magasabbak egy benzines modellnél, azonban egy új felmérés szerint ez összesen 2000 dollárra (400 ezer forintra) mérséklődhet a következő 10 év alatt.

A Bloomberg elemzése szerint a költségek csökkenésében szerepet fognak játszani a technológiai újítások, a méretgazdaságosság, melyet a növekvő gyártás mellett lehet elérni, illetve a tapasztalatok folyamatos gyűjtése. Mindeközben a kereslet is egyre nagyobb lesz majd a hibrid kocsik iránt a magasabb üzemanyagáraknak, s a szigorúbb kibocsátási követelményeknek köszönhetően.

Miközben a hibrid kocsik ára majd zuhanásnak indul, a környezetbarát kocsik értékesítése több mint 16-szorosára emelkedhet a jelenlegi szintnek, azaz 2018-ra már 10 millió egységet tehet ki az értékesítés. A JPMorgan Chase elemzői szerint a hibridek eladási adatai a teljes piacon 10,2 százalékkal emelkedhetnek, s Észak-Amerika lesz a legnagyobb felvevőpiac. 2013 után Európában és Kínában várható nagy léptékű növekedés.

Ezekután már érthető, hogy miért próbál minden nagyobb autógyár új generációs hibrid kocsikkal megjelenni a piacon. A General Motors már bemutatta a Chevrolet Voltot, a Toyota új Priusáról is jelentek már meg képek. De a Honda, a BMW, a Mercedes-Benz és a Nissan is dolgozik már ilyen kocsikon.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?