0 °C Budapest

Milyen kocsi kell a spóroláshoz?

Pénzcentrum
2008. október 20. 10:30

Hibridet, mivel annak költségei az elkövetkező egy évtized alatt várhatóan kétharmadával fognak csökkenni. Mindez pedig egy igencsak kellemes hír a válság kellős közepén.

A hibrid autók nagy népszerűségének gátját eddig a benzin-elektromos áram kombinált meghajtású motorok magas költségei képezték. Az üzemanyag-áram felhasználású hibridek előállítási költségei átlagosan 6000 dollárral (1,16 millió forinttal) voltak magasabbak egy benzines modellnél, azonban egy új felmérés szerint ez összesen 2000 dollárra (400 ezer forintra) mérséklődhet a következő 10 év alatt.

A Bloomberg elemzése szerint a költségek csökkenésében szerepet fognak játszani a technológiai újítások, a méretgazdaságosság, melyet a növekvő gyártás mellett lehet elérni, illetve a tapasztalatok folyamatos gyűjtése. Mindeközben a kereslet is egyre nagyobb lesz majd a hibrid kocsik iránt a magasabb üzemanyagáraknak, s a szigorúbb kibocsátási követelményeknek köszönhetően.

Miközben a hibrid kocsik ára majd zuhanásnak indul, a környezetbarát kocsik értékesítése több mint 16-szorosára emelkedhet a jelenlegi szintnek, azaz 2018-ra már 10 millió egységet tehet ki az értékesítés. A JPMorgan Chase elemzői szerint a hibridek eladási adatai a teljes piacon 10,2 százalékkal emelkedhetnek, s Észak-Amerika lesz a legnagyobb felvevőpiac. 2013 után Európában és Kínában várható nagy léptékű növekedés.

Ezekután már érthető, hogy miért próbál minden nagyobb autógyár új generációs hibrid kocsikkal megjelenni a piacon. A General Motors már bemutatta a Chevrolet Voltot, a Toyota új Priusáról is jelentek már meg képek. De a Honda, a BMW, a Mercedes-Benz és a Nissan is dolgozik már ilyen kocsikon.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem