Takarékoskodás mesterfokon: hazalopják a fél irodát?

Pénzcentrum
2008. október 20. 18:00

Az egészségügyi papír ellopása vagy a szomszéd wireless internetének használata néhány azok közül a módok közül, amivel az emberek akár illegálisan is spórolni próbálnak a gazdasági recesszió idején.

Egy friss kutatás szerint Nagy-Britanniában a bárok járók egyre gyakrabban "felejtik el" kifizetni az italukat, a hotelvendégek pedig egyre többször fosztják ki a szobákat. De vannak, akik még apróbb dolgokon próbálnak spórolni, a dohányosok például előszeretettel kérnek másoktól cigarettát, ahelyett, hogy vennének egy dobozzal.

A Norwich Union által készített felmérés szerint sokan egyre kisebb összegeket tesznek félre, akár bankbetétről, akár nyugdíjalapról van szó, a havi befizetett összegek folyamatosan csökkennek. A résztvevők 30 százaléka nyilatkozta, hogy folyamatosan csökkenti a félretett összeget, miközben 18 százalék a hitelkártyák törlesztéséből fogott vissza. 13 százalék pedig egyszerűen felhagyott a közüzemi számlák befizetésével.

5-ből 4 válaszadó bevallotta, hogy kifejezetten zsugori lett az elmúlt 6 hónapban. A reményeik szerint ennek eredménye is lesz, átlagosan 150 fonttal (51 600 forint) alacsonyabb kiadásra számítanak 2008-ra, mint 2007-ben.

A takarékoskodók legújabb módszerei között néhány érdekes is található. Előszeretettel használják fel például az újságokban található bolti kuponokat, vagy "hasznosítják újra" a korábban kapott, nem kívánt ajándékot. Sokan egyszerűen nem adnak borravalót sehol, de nem ritka az sem, hogy a szomszéd internetét használják, vagy elhoznak dolgokat a hotelszobákból ahol megszállnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Emellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az illegális zene és filmletöltés, és az irodát sem kímélik, sokan egyszerűen hazaviszik a WC-papírt és az irodaszereket. A válságra hivatkozva pedig az sem ritka eset, hogy valaki kaját lopjon az irodai hűtőszekrényből...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. április 1. 16:36
2021 augusztusi hatalomátvételük óta a tálibok szigorú korlátozásokat vezettek be a médiában.
Bankmonitor  |  2023. április 1. 10:08
Megjelent az MNB legfrissebb inflációs jelentése, melyben valamelyest módosult a várható áremelkedés...
Holdblog  |  2023. március 31. 11:59
HOLD After Hours. Összetett adásunkban lesznek ötéves hozamok, meg nem ötéves hozamok, nyafogó apuká...
Kiszámoló  |  2023. március 31. 11:05
Az Amazon oldalán vásárolni néha lutri, hiszen nem feltétlen tudod, hogy amit venni akarsz, az milye...
Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35