21 °C Budapest

Takarékoskodás mesterfokon: hazalopják a fél irodát?

Pénzcentrum
2008. október 20. 18:00

Az egészségügyi papír ellopása vagy a szomszéd wireless internetének használata néhány azok közül a módok közül, amivel az emberek akár illegálisan is spórolni próbálnak a gazdasági recesszió idején.

Egy friss kutatás szerint Nagy-Britanniában a bárok járók egyre gyakrabban "felejtik el" kifizetni az italukat, a hotelvendégek pedig egyre többször fosztják ki a szobákat. De vannak, akik még apróbb dolgokon próbálnak spórolni, a dohányosok például előszeretettel kérnek másoktól cigarettát, ahelyett, hogy vennének egy dobozzal.

A Norwich Union által készített felmérés szerint sokan egyre kisebb összegeket tesznek félre, akár bankbetétről, akár nyugdíjalapról van szó, a havi befizetett összegek folyamatosan csökkennek. A résztvevők 30 százaléka nyilatkozta, hogy folyamatosan csökkenti a félretett összeget, miközben 18 százalék a hitelkártyák törlesztéséből fogott vissza. 13 százalék pedig egyszerűen felhagyott a közüzemi számlák befizetésével.

5-ből 4 válaszadó bevallotta, hogy kifejezetten zsugori lett az elmúlt 6 hónapban. A reményeik szerint ennek eredménye is lesz, átlagosan 150 fonttal (51 600 forint) alacsonyabb kiadásra számítanak 2008-ra, mint 2007-ben.

A takarékoskodók legújabb módszerei között néhány érdekes is található. Előszeretettel használják fel például az újságokban található bolti kuponokat, vagy "hasznosítják újra" a korábban kapott, nem kívánt ajándékot. Sokan egyszerűen nem adnak borravalót sehol, de nem ritka az sem, hogy a szomszéd internetét használják, vagy elhoznak dolgokat a hotelszobákból ahol megszállnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Emellett egyre nagyobb népszerűségnek örvend az illegális zene és filmletöltés, és az irodát sem kímélik, sokan egyszerűen hazaviszik a WC-papírt és az irodaszereket. A válságra hivatkozva pedig az sem ritka eset, hogy valaki kaját lopjon az irodai hűtőszekrényből...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem