13 °C Budapest

Még tart az akció: ne maradj le!

Pénzcentrum
2008. október 10. 12:00

Hétvégén újabb fordulót rendeznek a 2010-es labdarúgó-vb európai selejtezőcsoportjaiban. Az 1. csoportban szereplő Magyarország Albániát fogadja szombat este a Puskás-stadionban. A Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából az első tízezer szurkoló 1000 forintért juthat belépőhöz, továbbá családi szektor is kialakításra kerül. Felmerül a kérdés, hogy az alacsony jegyár a szövetség ajándéka a kitartó szurkolóknak, vagy a válogatott teljesítménynek a tükre-e? Szétnéztünk Európában, hogy hol mennyiért láthatják kedvenceiket a szurkolók, az eredmény megdöbbentő!

A szombaton pályára lépő csapatok szurkolói közül kétségtelen, hogy a magyarok vannak a legkedvezőbb helyzetben, ami a belépőjegyek árát illeti. A szurkolók - az alig négy eurónak megfelelő - 1000 forintért tekinthetik meg kedvenceiket, miközben például a svédek közel ötvenezer forintot "szurkolnak le", hogy láthassák a válogatott soros összecsapását Portugália ellen.

A nyugat-európai hivatalos jegyárusító weboldalakat böngészve kiderült, hogy a szombati angol meccsre már mind a kilencvenezer jegy elkelt, pedig az ellenfél az acélosnak éppen nem nevezhető Kazahsztán lesz. A belépők 30-60 fontba (10-20 ezer forintba) kerültek, aki látni szeretné a meccset, az másodkézből az eredeti ár háromszorosáért még jegyhez juthat. Átlagos jegyárral számolva a teltház körülbelül 1,3 milliárd forintnak megfelelő fontot hoz az angol szövetség konyhájára.

A magyar labdarúgó válogatott történetének részletes bemutatás nélkül azért megemlíthetjük, hogy volt idő, amikor belépőhöz már csak a feketepiacon lehetett az eredeti ártól jóval drágábban hozzájutni. Az Aranycsapat idején két Népstadiont is meg lehetett volna tölteni nézőkkel, de ezek az idők már régen elmúltak.

Sokak szerint a mostani gesztusra a legutóbbi selejtező-sorozat közepén nagyobb szükség lett volna. Csapatunk Törökországot fogadta és igazán elkelt volna a buzdítás a jobb erőkből álló gárda ellen, a szövetség ezzel szemben 5-10 ezer forint között árusította a belépőket. A hatezer fanatikus jószerével eltűnt a hatalmas stadionban, ráadásul el is vesztettük a mérkőzést.

Az akkori vereség után a legoptimistább szurkolók is belátták, hogy az élcsapatok ellen semmi keresnivalónk. A máltai vereség után kiderült, hogy még a gyenge játékerőt képviselő országok ellen sem mehetünk biztosra. Az új sorozatnak új kapitánnyal vágott neki a csapat, de a két meccsen szerzett egy pont nem a legjobb ajánlólevél a további összecsapások előtt.

A válogatott teljesítményének fényezésével ellentétes képet mutat a hivatalos világranglista. A "bíztató jelek" és a "bármely országgal felvesszük a versenyt" csak tartalom nélküli, hangzatos kijelentések. A legfrissebb világranglista szerint tizenkét pozíciós zuhanás után a 62. helyen álltunk meg, olyan csapatok társaságában, mint például Kongó, vagy Burkina Faso.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A szervezők szerint szépen fogynak a belépők és jó eredménynek nevezhető, hogy a mérkőzés előtt két nappal a tízezer kedvezményes jegy 60 %-a már gazdára talált (igaz ezek negyedét már a kedvezmény bejelentésének napján felvásárolták). A beszámolók szerint a csoport éllovasaként érkező Albániát ezer fanatikus kíséri majd el az összecsapásra.

A hatezer kedvezményes jegy eladásából eddig körülbelül 6 millió forint bevétel származott, miközben a Wembley pénztáraiba 216-szor ennyi bevétel vándorolt a szurkolók zsebéből.

A családi szektor viszont jó kezdeményezésnek tűnik, a két gyermekkel érkező párok összesen 2000 forintért tekinthetik meg az összecsapást. A külön szektor biztonságérzetet adhat a kilátogatóknak, ugyanis sokan az atrocitások és a minősíthetetlenül viselkedő szurkolók miatt nem merik focimeccsre vinni a gyermekeiket és a családjukat.

A vereségek és a sportágat övező nehézségek ellenére a szurkolók a végsőkig kitartanak a magyar labdarúgó válogatott mellett. Ha a mérkőzés gazdasági szempontból nem is lesz egy siker-sztori, akkor legalább győzzük le az ellenfelet.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem