Brazília mindent elsöprő pályázata: bejelentkeztek a 2016-os olimpiáért!

Pénzcentrum
2008. augusztus 16. 12:00

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságával rendelkező Brazília egyik metropolisza, Rio de Janeiro adna otthont a nyolc év múlva megrendezésre kerülő olimpiai játékoknak. Nem sokkal azután, hogy az országnak ítélték a 2014-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, a brazilok sikerrel vették az első olimpiai rostát és már csak három vetélytárssal kell megküzdeniük a végső siker érdekében.


A híres Maracana Stadion
A pályázat szempontjából rendkívül hasznosnak ítélte a brazil államelnök a Kínában tett látogatását. Tapasztalatokat cserélhetett a jelenlegi rendezőkkel az előkészítő munkálatokkal és a lebonyolítási rendszerrel kapcsolatban.

A látogatást követően az elnök magabiztosan nyilatkozta, hogy a dél-amerikai ország eséllyel pályázik arra, hogy a 2016-os olimpiai házigazdája legyen.

A brazilok úgy vélik, hogy a 2007-ben sikerrel lebonyolított Pánamerikai Játékok és a 2014-es labdarúgó világbajnokság megfelelő előzménye lenne az olimpiának. Az ország dollár milliárdokat költ az infrastruktúra fejlesztésére, amelynek köszönhetően a külföldi ingatlan befektetők körében az egyik legvonzóbb célországgá váltak. A rendezési jog elnyerése csak tovább fokozná az ország jó nemzetközi megítélését.

Az országnak mindenképpen jót tenne, ha két éven belül otthont adhatnának a világ két legrangosabb sporteseményének. Az államfő találkozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, Jacques Rogge-gal és megvitatták a pályázat esélyeit. Riónak olyan vetélytársakkal kell megküzdeni, mint a japán és a spanyol főváros Tokió és Madrid, valamint az amerikai nagyváros Chicago.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az országnak további lépéseket kell tenni a szegénység csökkentése, a középosztály felzárkóztatása és a közbiztonság javítása érdekében. A múltban is volt már rá példa, hogy nem csak a leggazdagabb országok képesek sikeres olimpiát rendezni és a brazilok a focivébé után felkészültebbek lehetnek, mint a többi pályázó.

A négy továbbjutott városnak jövő februárig kell a NOB elé terjeszteni a részletes pályázati anyagot, akik a dán fővárosban 2009. október 2-án megrendezésre kerülő konferencián hozzák majd meg a végső döntést.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm