22 °C Budapest

Brazília mindent elsöprő pályázata: bejelentkeztek a 2016-os olimpiáért!

Pénzcentrum
2008. augusztus 16. 12:00

A világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaságával rendelkező Brazília egyik metropolisza, Rio de Janeiro adna otthont a nyolc év múlva megrendezésre kerülő olimpiai játékoknak. Nem sokkal azután, hogy az országnak ítélték a 2014-es labdarúgó világbajnokság rendezési jogát, a brazilok sikerrel vették az első olimpiai rostát és már csak három vetélytárssal kell megküzdeniük a végső siker érdekében.


A híres Maracana Stadion
A pályázat szempontjából rendkívül hasznosnak ítélte a brazil államelnök a Kínában tett látogatását. Tapasztalatokat cserélhetett a jelenlegi rendezőkkel az előkészítő munkálatokkal és a lebonyolítási rendszerrel kapcsolatban.

A látogatást követően az elnök magabiztosan nyilatkozta, hogy a dél-amerikai ország eséllyel pályázik arra, hogy a 2016-os olimpiai házigazdája legyen.

A brazilok úgy vélik, hogy a 2007-ben sikerrel lebonyolított Pánamerikai Játékok és a 2014-es labdarúgó világbajnokság megfelelő előzménye lenne az olimpiának. Az ország dollár milliárdokat költ az infrastruktúra fejlesztésére, amelynek köszönhetően a külföldi ingatlan befektetők körében az egyik legvonzóbb célországgá váltak. A rendezési jog elnyerése csak tovább fokozná az ország jó nemzetközi megítélését.

Az országnak mindenképpen jót tenne, ha két éven belül otthont adhatnának a világ két legrangosabb sporteseményének. Az államfő találkozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével, Jacques Rogge-gal és megvitatták a pályázat esélyeit. Riónak olyan vetélytársakkal kell megküzdeni, mint a japán és a spanyol főváros Tokió és Madrid, valamint az amerikai nagyváros Chicago.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az országnak további lépéseket kell tenni a szegénység csökkentése, a középosztály felzárkóztatása és a közbiztonság javítása érdekében. A múltban is volt már rá példa, hogy nem csak a leggazdagabb országok képesek sikeres olimpiát rendezni és a brazilok a focivébé után felkészültebbek lehetnek, mint a többi pályázó.

A négy továbbjutott városnak jövő februárig kell a NOB elé terjeszteni a részletes pályázati anyagot, akik a dán fővárosban 2009. október 2-án megrendezésre kerülő konferencián hozzák majd meg a végső döntést.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 20. szombat
István
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?