33 °C Budapest

Jól jövedelmeznek a futóversenyek Budapestnek

Pénzcentrum
2008. szeptember 11. 09:00

A hétvégi futóversenyek rendesen megkeserítik a budapestiek életét a random útlezárások miatt, viszont másképp nem nagyon lehet megoldani ezeket a versenyeket, tekintve hogy a Margit-szigeten például nem férnek el. Ráadásul a rejtőzködés a szponzoroknak sem kedvez. A futóversenyek, koncertek zenei fesztiválok ráadásul jó bevételi forrást jelentenek, más és más közönséget vonzva - írja a Népszabadság.

Ráadásul az ilyen rendezvények amellett, hogy izgalmassá teszik a várost, akár egy reklámfilmmel is felérhetnek. Ha jól van összeállítva egy futás útvonala, akkor a közvetítéseken a főváros legszebb arca látszik, ami jó kiindulópont lehet egy későbbi utazásra.

A közlésért ráadásul fizetni sem kell. A Budapest Maratonról tavaly például több ezer oldalnyi cikk jelent meg a világ legkülönbözőbb országaiban. Az idei 100 millió forintos költségvetésből azonban nem telik arra, hogy hírességeket is vonzanak, a szervezők szerint a hazai maraton inkább a hobbifutóké.

Az ő számuk azonban nem kevés, idén 15 ezer embert várnak a maratonra és a kapcsolódó kisebb számokra. Közülük 2 ezret a világ 50 országából, Japántól az USA-ig.

Ennek ellenére sokan még mindig csak a forgalmi akadályt látják az ilyen versenyekben, de a közvetett haszon kárpótolhatja a pestieket. Miután Budapest minden nyolcadik lakosa a turizmusból él, nem mindegy, hogy milyen rendezvényeket szerveznek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ide érkezők átlagosan 2-3 éjszakát töltenek itt, tavaly szeptemberben a két megrendezett futóverseny összesen 8 ezer külföldit vonzott, és további 10 ezret hazai tájakról. Egy felmérés szerint a futók átlagos költési hajlandósága magasabb a turistáknál, és szívesen vesznek részt más turisztikai és kulturális programokon. A fővárosi önkormányzat számításai szerint tavaly több mint 600 millió forintot költöttek a Budapesten futó turisták.

NEKED AJÁNLJUK
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?