2 °C Budapest

Jól jövedelmeznek a futóversenyek Budapestnek

Pénzcentrum
2008. szeptember 11. 09:00

A hétvégi futóversenyek rendesen megkeserítik a budapestiek életét a random útlezárások miatt, viszont másképp nem nagyon lehet megoldani ezeket a versenyeket, tekintve hogy a Margit-szigeten például nem férnek el. Ráadásul a rejtőzködés a szponzoroknak sem kedvez. A futóversenyek, koncertek zenei fesztiválok ráadásul jó bevételi forrást jelentenek, más és más közönséget vonzva - írja a Népszabadság.

Ráadásul az ilyen rendezvények amellett, hogy izgalmassá teszik a várost, akár egy reklámfilmmel is felérhetnek. Ha jól van összeállítva egy futás útvonala, akkor a közvetítéseken a főváros legszebb arca látszik, ami jó kiindulópont lehet egy későbbi utazásra.

A közlésért ráadásul fizetni sem kell. A Budapest Maratonról tavaly például több ezer oldalnyi cikk jelent meg a világ legkülönbözőbb országaiban. Az idei 100 millió forintos költségvetésből azonban nem telik arra, hogy hírességeket is vonzanak, a szervezők szerint a hazai maraton inkább a hobbifutóké.

Az ő számuk azonban nem kevés, idén 15 ezer embert várnak a maratonra és a kapcsolódó kisebb számokra. Közülük 2 ezret a világ 50 országából, Japántól az USA-ig.

Ennek ellenére sokan még mindig csak a forgalmi akadályt látják az ilyen versenyekben, de a közvetett haszon kárpótolhatja a pestieket. Miután Budapest minden nyolcadik lakosa a turizmusból él, nem mindegy, hogy milyen rendezvényeket szerveznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ide érkezők átlagosan 2-3 éjszakát töltenek itt, tavaly szeptemberben a két megrendezett futóverseny összesen 8 ezer külföldit vonzott, és további 10 ezret hazai tájakról. Egy felmérés szerint a futók átlagos költési hajlandósága magasabb a turistáknál, és szívesen vesznek részt más turisztikai és kulturális programokon. A fővárosi önkormányzat számításai szerint tavaly több mint 600 millió forintot költöttek a Budapesten futó turisták.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm