17 °C Budapest

Csökkenő olaszországi turizmus: már Róma sem a régi...

Pénzcentrum
2008. augusztus 5. 08:45

Idén óriási bevételkiesésre számíthat az olasz turisztikai ipar, mivel már most jelentősen megcsappant a külföldiek érdeklődése az ellenszolgáltatásokhoz képest rendkívül drága ország iránt. De a közbiztonság és a tisztaság is hagy kivetnivalót maga után - írja a Világgazdaság.

Az Olaszországba utazók száma idén akár 5 millióval is kevesebb lehet, mint a korábbi években, így az ágazat veszteségei elérhetik a milliárdos nagyságrendet.

Ennek okai között szerepelnek a kiemelkedően magas árak, így például a helyi fogyasztóvédelmi szakemberek sem értik, hogy miért kerül egy napozóágy bérlése napi 33 euróba (7 700 forint).

Ezen kívül az utcákat ellepő szemét, és a meglehetősen alacsony szintű közbiztonság is sok külföldit eltántorít attól, hogy Olaszországba utazzon. Mostanra azonban nem csak a szeméthegyeiről híres Nápoly, de Róma, Velence és Firenze sem vonzza már a turistákat, így idén akár 20 százalékkal kevesebb érkezhet az említett városokba. Helyette a legtöbben inkább Portugáliába, Spanyolországba, Görögországba és Horvátországba utaznak.

Az olasz kormány a közbiztonság javítása érdekében az utcákon járőröző rendőrök mellé már katonákat is kirendel, ez azonban erősen megosztja a lakosság véleményét.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?