15 °C Budapest

Erősödhet a hazai fogturizmus az új EU szabályozás nyomán

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 10:30

Az EU új szabálytervezete nyomán elképzelhető, hogy óriási számú külföldi beteg érkezik hazánkba, ugyanis a tervek szerint az egészségügyi és fogászati ellátást az EU-n belül bármely tagországban igénybe vehetik majd az állampolgárok, és ezek után még vissza is igényelhetik a szolgáltatás díját az otthoni társadalombiztosítótól.

Természetesen csak a szükséges orvosi beavatkozások, fogászat esetén így például a tömés, vagy a gyökérkezelés költségeit lehetne visszaigényelni, kozmetikai, szépészeti kezeléseket nem érint a szabályozás.

A javaslatról várhatóan még másfél-két évig folyik majd a vita, és ezek után is egy évet kapnának még a tagországok annak törvényi beiktatására, így 2011 előtt nem valószínű annak életbe lépése.

A brit Times magazin külön foglalkozik a témával, ugyanis Nagy-Britanniában igen borsos összegekbe kerül a fogászati kezelés, különösen ha magánrendelőben végzik azt. Egy felmérés szerint a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) beteginek fele hajlandó lenne más országba utazni, hogy orvosi kezelésben részesüljön, ha annak költségeit otthon visszaigényelheti.

Ez persze az utazással és szállással járó kiadásokat nem érintené, azonban az árakban rejlő különbségek miatt még így is megéri például hazánkba utazniuk a briteknek fogászati kezelésért.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Mivel a szigetországban meglehetősen kevés a NHS-nél dolgozó fogorvos, és magánpraxis indítása is igen költséges, az árak csillagászati magasak. Nem véletlen, hogy külön cégek jöttek már létre, melyek fogászati utakat szerveznek hazánkba. Ilyen például a Smile Savers Hungary.

Egy teljes fogbeültetés a briteknél közel 30 ezer fonttal (5,8 millió forint) többe kerül, mint itthon, így még ha nem is igényelhető vissza az összeg a törvény életbelépéséig, akkor is megéri hazánkba utazniuk az angoloknak.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 24. vasárnap
Gellért, Mercédesz
38. hét
Szeptember 24.
A siketek világnapja
Szeptember 24.
Tengerészeti világnap
Szeptember 24.
A fehér kendő napja
Szeptember 24.
A szív világnapja
Szeptember 24.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. szeptember 23. 19:18
Hello vidék  |  2023. szeptember 24. 06:30
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM