27 °C Budapest

Erősödhet a hazai fogturizmus az új EU szabályozás nyomán

Pénzcentrum
2008. augusztus 27. 10:30

Az EU új szabálytervezete nyomán elképzelhető, hogy óriási számú külföldi beteg érkezik hazánkba, ugyanis a tervek szerint az egészségügyi és fogászati ellátást az EU-n belül bármely tagországban igénybe vehetik majd az állampolgárok, és ezek után még vissza is igényelhetik a szolgáltatás díját az otthoni társadalombiztosítótól.

Természetesen csak a szükséges orvosi beavatkozások, fogászat esetén így például a tömés, vagy a gyökérkezelés költségeit lehetne visszaigényelni, kozmetikai, szépészeti kezeléseket nem érint a szabályozás.

A javaslatról várhatóan még másfél-két évig folyik majd a vita, és ezek után is egy évet kapnának még a tagországok annak törvényi beiktatására, így 2011 előtt nem valószínű annak életbe lépése.

A brit Times magazin külön foglalkozik a témával, ugyanis Nagy-Britanniában igen borsos összegekbe kerül a fogászati kezelés, különösen ha magánrendelőben végzik azt. Egy felmérés szerint a brit Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) beteginek fele hajlandó lenne más országba utazni, hogy orvosi kezelésben részesüljön, ha annak költségeit otthon visszaigényelheti.

Ez persze az utazással és szállással járó kiadásokat nem érintené, azonban az árakban rejlő különbségek miatt még így is megéri például hazánkba utazniuk a briteknek fogászati kezelésért.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Mivel a szigetországban meglehetősen kevés a NHS-nél dolgozó fogorvos, és magánpraxis indítása is igen költséges, az árak csillagászati magasak. Nem véletlen, hogy külön cégek jöttek már létre, melyek fogászati utakat szerveznek hazánkba. Ilyen például a Smile Savers Hungary.

Egy teljes fogbeültetés a briteknél közel 30 ezer fonttal (5,8 millió forint) többe kerül, mint itthon, így még ha nem is igényelhető vissza az összeg a törvény életbelépéséig, akkor is megéri hazánkba utazniuk az angoloknak.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?