0 °C Budapest

E-ajándék: nincs megállás, már ez is elektronikus!

Pénzcentrum
2007. december 5. 11:00

Ahogy a karácsony közeledik, egyre több szolgáltató dobja piacra az ajándékkártyákat. Van ahol ez már bevett szokás, és a tavalyi sikereket látva van ahol idén kezdik az újdonság bevezetését.

A Discover szintén megjelent a karácsonyi ajándékok piacán, idén már ötödik alkalommal. Az ajándékkártya programot 2003 októberében vezette be a cég, és évről-évre egyre növekszik az érdeklődés. Ezzel ugyanis a tanácstalan ajándékozók meg tudják oldani a ötlettelenség problémáját, a másik fél pedig saját maga döntheti el, hogy mit is szeretne venni.

De idén új konstrukcióként jelent meg a kártya, az elektronikus ajándékokat előtérbe helyezve. 20 és 500 dollár (3 500 és 85 000 forint) közötti címletek vásárlására van lehetőség, ráadásul egyből "szállításra" is kerül az ajándék címzettjének.

További előnye a kártyának, hogy virtuális dombornyomással egyedivé lehet tenni, így személyre szabott ajándék. Egy alkalommal viszont csak 10 kártya vásárlására van lehetőség. De nincs meg az a hátrány, mint sok kártyánál, hogy csak bizonyos ideig használható fel. Ha egyszer aktiválta a felhasználó, nincs lejárati dátuma, bármikor fel lehet használni, és a díja ugyanakkora mint a többi hasonló kártyának.

A kártya címzettje kap egy értesítő e-mailt a szolgáltató cégtől, hogy érkezett számára egy ilyen ajándék. Ezt el tudja menteni, vagy ki tudja nyomtatni, és a kártya megrendelője pedig értesítést kap az "átvételről". Ha viszont valami probléma, vagy félreértés folytán a címzett mégsem aktiválja a kártyát, akkor sincs gond, mert 30 nap után a kifizetett összeg automatikusan visszakerül a vásárlóhoz...

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem