13 °C Budapest

E-ajándék: nincs megállás, már ez is elektronikus!

Pénzcentrum
2007. december 5. 11:00

Ahogy a karácsony közeledik, egyre több szolgáltató dobja piacra az ajándékkártyákat. Van ahol ez már bevett szokás, és a tavalyi sikereket látva van ahol idén kezdik az újdonság bevezetését.

A Discover szintén megjelent a karácsonyi ajándékok piacán, idén már ötödik alkalommal. Az ajándékkártya programot 2003 októberében vezette be a cég, és évről-évre egyre növekszik az érdeklődés. Ezzel ugyanis a tanácstalan ajándékozók meg tudják oldani a ötlettelenség problémáját, a másik fél pedig saját maga döntheti el, hogy mit is szeretne venni.

De idén új konstrukcióként jelent meg a kártya, az elektronikus ajándékokat előtérbe helyezve. 20 és 500 dollár (3 500 és 85 000 forint) közötti címletek vásárlására van lehetőség, ráadásul egyből "szállításra" is kerül az ajándék címzettjének.

További előnye a kártyának, hogy virtuális dombornyomással egyedivé lehet tenni, így személyre szabott ajándék. Egy alkalommal viszont csak 10 kártya vásárlására van lehetőség. De nincs meg az a hátrány, mint sok kártyánál, hogy csak bizonyos ideig használható fel. Ha egyszer aktiválta a felhasználó, nincs lejárati dátuma, bármikor fel lehet használni, és a díja ugyanakkora mint a többi hasonló kártyának.

A kártya címzettje kap egy értesítő e-mailt a szolgáltató cégtől, hogy érkezett számára egy ilyen ajándék. Ezt el tudja menteni, vagy ki tudja nyomtatni, és a kártya megrendelője pedig értesítést kap az "átvételről". Ha viszont valami probléma, vagy félreértés folytán a címzett mégsem aktiválja a kártyát, akkor sincs gond, mert 30 nap után a kifizetett összeg automatikusan visszakerül a vásárlóhoz...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?