Levonható az adóból az ajándék: mindenki jól jár!

Pénzcentrum
2007. november 30. 11:00

Leleményes karácsonyi ajándékot eszelt ki egy Seattle-ben működő vállalkozás. Az ötlet nem csak az ügyfélnek és a cégnek, hanem számos non-profit szervezetnek is kedvező. De hogyan lehet az, hogy mindenki jól jár?

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kártya gyakorlatilag egy e-mailben igényelhető ajándékkártya, amit le lehet vásárolni, mégsem plasztikkártyáról van szó. A vásárló ügyfélnek azért jó, mert levonhatja az adójából az ajándékkártya összegét. Ennek az az oka, hogy a kibocsátó cég a kiadott kártyákért kapott összeget jótékonysági célra fordítja.

Vagyis megveszünk egy ajándékkártyát mondjuk 300 dollár (52 ezer forint) értékben. Ezt mi elajándékozzuk, de levonhatjuk az adónkból, mivel a kifizetett összeg egy non-profit szervezethez kerül. Így az alapítvány is jól jár, mert kap 300 dollárt (52 ezer forintot), és a cég is, mivel kártyánként 4 dolláros (690 forint) kezelési költséget tudhat magáénak.

A kártya igénylője döntheti el továbbá azt is, hogy a több mint 200 non-profit szervezet közül melyiknek menjen az általa kifizetett összeg, és azt is meg lehet mondani, hogy hogyan nézzen ki a kártya, vagyis az, aki az ajándékot kapja, az igényeinek megfelelő testre szabott kártyát kap.

Az összeg is változtatható, 10 és 5 000 dollár (1,7 ezer és 861,8 ezer forint) közötti kártyaérték igénylésére van lehetőség. A 4 dolláros (690 forint) kezelési költség pedig az összegtől független, vagyis egy 5 ezer dolláros (861,8 ezer forint) és egy 50 dolláros (8,6 ezer forint) kártya után is ugyanannyit kell kifizetni...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06