Veszélyben a karácsonyi ajándékok: idén nem kapunk semmit?

Pénzcentrum
2007. november 6. 10:05

Minden év decemberében örömmel megyünk vásárolni a plázákba, vagy akár a kirakódós vásárokba. A legtöbb helyen valami apró ajándékkal is kedveskedtek a korábbi években az eladók, vagy postán kaptunk egy-egy üdvözlőkártyát, netalán tán egy következő évi naptárat azoktól a cégektől, ahol már törzsvásárlónak számítunk. Sőt a technika fejlődésével az e-mailben küldött karácsonyi és újévi köszöntők is divatosak lettek. Az idén viszont nincs kizárva, hogy már csak ezeknek örülhetünk, mert a postás csak a rokonoktól fog levelet hozni...

Egy nemrégiben készített American Express tanulmány szerint a cégtulajdonosok mindössze 59 százaléka tervezi a karácsonyi ajándékosztást a kedvenc ügyfeleknek, a tavalyi 70 százalékkal szemben. A megkérdezettek kétharmadának lenne bűntudata, ha nem kedveskedne valamivel a dolgozóknak, vagy a vásárlóknak az ünnepek közeledtével, de sokaknak nincs rá kerete.

Annak ellenére, hogy azok száma csökken akik ajándékra költenek az idén, az ő általuk erre a célra tervezett összegek viszont emelkednek az elmúlt évhez képest, mégpedig nem is kicsivel, hanem 28 százalékkal. Vagyis lehet, hogy az egyik cég, akitől tavaly "csak" egy naptárat katunk, idén már
egy üveg borral fog minket meglepni.

A legnépszerűbb választás az üdvözlő kártyák, illetve a naptárak küldése a törzsvásárlóknak. Ez a típus idén mindössze 34 százalékot tesz ki, a 2006-os 48 százalékkal szemben. A második legnépszerűbb választási lehetőség az ajándékkártyák (20%), és a gyümölcskosarak (20%), de továbbra is töretlen a sikere a jó reklámnak is minősülő céglogós tollaknak, vagy más apróságok ajándékozásának.

A legdrágább árkategória, amelyet már csak kevés vállalkozás hajlandó megfizetni a cserepes virágok, és a borok, likőrök, bár kétség kívül általában ennek örülnek a legjobban az ügyfelek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 23. 20:00
A magyar reklámipar egyik legendájáról, a négy évvel ezelőtt elhunyt Sas István reklámfilmesről, rek...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Holdblog  |  2022. május 23. 12:12
Az orosz-ukrán háború nyomán fellépő nyugati szankciók hatására rövid távon jelentősen romlottak az...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?