4 °C Budapest

A fapados járat sok gonddal jár?

Pénzcentrum
2007. június 22. 09:15

Egyre több fórumon lehet arról olvasni, hogy az egyes fapados járatokon milyen sérelmeket szenvedtek el az utasok. A legtöbb esetben a társaságok panaszkezelési gyakorlatát éri kritika, de sokan elégedetlenkednek a fapadosok járattörlésekkel kapcsolatos ügyintézéseivel - írja a Magyar Nemzet.

Hegedűs Judit, a Sky Europe szóvivője szerint a járattörlést általában valamilyen elháríthatatlan akadály, vagyis vis maior okozza. Leggyakrabban a sztrájk, vagy a rossz időjárási körülmények miatt fordul elő.

Ebben az esetben a légitársaságoknak egy 2004-es uniós rendelet alapján kell eljárniuk, eszerint 250 - 600 eurós kártérítést kell fizetni az utasnak. Gyakoribb azonban, hogy az indulás késik, ez pedig arra vezethető vissza, hogy nem sikerül elég jegyet eladni az adott útra, ezért nem gazdaságos útnak indítani a gépet.

A szóvivő szerint, ha a késés több, mint két óra, a társaság frissítőt és telefonálási lehetőséget kínál az utasoknak, öt órát meghaladó késés esetében pedig vagy visszatérítik a jegy árát, vagy pedig díjmentesen másik járatra teszik át azt.

Bathó Gabriella, az easyJet légitársaságtól elmondta, késések az üzemeltetés fennakadása miatt is előfordulhatnak. Ebben az esetben az utasok kártérítést, esetleg ingyentranszfert igényelhetnek, ha a járat egy óránál többet késik. A két óránál hosszabb várakozásért pedig étel- vagy italjegy jár.

Kázmér Natasa, a Wizz Air kommunikációs igazgatója szerint, ha járattörlésre kerül sor, az utasok indokolt költségein felül kompenzációt akkor fizetnek, ha a légitársaság okolható a törlésért. Járatpontosság szerint a pálmát egyébként 90 százalékkal a Sky Europe viszi el, a második helyen az easyJet áll 85 százalékkal, a dobogó harmadik fokát pedig a WizzAir foglalja el 80 százalékkal.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?