3 °C Budapest

Ferihegyen a Ryanain: turistaözön és árverseny várható

Pénzcentrum
2007. május 17. 09:00

A Balaton mellett található Sármelléki Reptér után Ferihegyen is megjelenhet Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair, mely várhatóan újabb átrendeződést hoz majd a Magyarországon tevékenykedő fapados társaságok piacán.

A Népszabadság információi szerint a járatok indítását a mai jelentik be, a lépés érdekessége pedig, hogy a Ryanair általában csak másodlagos reptereken van jelen, a Ferihegyi repteret pedig ezzel szemben a drágább, elsődleges repterek közé sorolják.

A légitársaság Balaton melletti megjelenése óriási forgalmat hozott a Balaton észak-nyugati szegletében, ahol az utasinvázió miatt előzetes foglalás nélkül szinte lehetetlen szálláshoz jutni a forgalmasabb hétvégéken.

A Balaton Airport, a maga 100 ezer fős éves utasforgalmával azonban csak elenyésző pontot jelent a Ryanair hálózatában, amely évente összesen 43 milliós utasforgalmat bonyolít.

A társaság megjelenése várhatóan át fogja rendezni a hazai piacot, mivel a Ryanair híresen költségtakarékos megoldásokat használ, így még a fapadosok által alkalmazottnál alacsonyabb árak is elérhetőek számára.

Problémát okozhat azonban, hogy a piacra lépéssel kissé elkésett a társaság, így juthatott nagyobb szerep a Váradi József által vezetett Wizz Air-nek, melyet nemsokára bevezetnek a Londoni Tőzsdére.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58