17 °C Budapest

Mivel csalnak a légitársaságoknál - ebből senki sem maradhat ki!

Pénzcentrum
2007. május 3. 11:00

A megkérdezett légitársaságok 90 százaléka emelkedést vagy stagnálást vár a csalások számában 2007-ben, derül ki a Deloitte és a Légitársaságok Belső Ellenőreinek Nemzetközi Szövetsége (IAAIA) által készített felmérésből - írja a Magyar Nemzet.

Egy átlagos társaság számára közel 3 millió dolláros vesztességgel számol, a teljes szektort tekintve a kár évente akár 600 millió dolláros összeget is elérheti. A veszteségek forrását azonban nem csak külső tényezőkben kell keresnünk, azok sok esetben belső visszaélésekből származnak.

Leggyakrabban a hitelkártyával kapcsolatok ügyletek esetében tapasztalnak csalást, de jelentős károkat okoznak hamis vagy lopott jegyek és a fedezetlen csekkek is. Az alkalmazottak között pedig futótűz szerűen terjed a törzsutas-kedvezményekkel való visszaélés, az adatlopás-, a rakomány, illetve a csomaglopás.

A légitársaságok szerint az elmúlt 6 esztendőben megötszöröződött a csalások száma, a kár értéke pedig olyan mértékűre nőtt, amely a szűk árrés miatt már a vállalatok nyereségességét is veszélyeztetheti.

Az egyik legnagyobb problémát az online értékesítési felületeken történő csalások jelentik, melyek főként a fapados légitársaságokat érintik. Bár a vállalatok saját bevallásuk szerint minden óvintézkedést megtesznek, a csalók ebben az esetben is, mint általában az Internetes adathalászat esetén, a legfejlettebb technikát alkalmazzák, s így sok esetben az olcsóbb értékesítési módnak mégiscsak meg kell fizetni az árát.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?