18 °C Budapest

Elárverezik a BKV-potyautas házát: egy nem mindennapi rekord...

Pénzcentrum
2007. május 29. 09:00

Lépten-nyomon hallhatjuk, hogy a BKV-nak évente legalább 10 milliárd forintos kárt okoznak a bliccelők, így egyre erélyesebben kell fellépni ellenük. Ezen szigorítás egyik sarokköve a pótdíjak mértékének drasztikus emelése, amint arról korábban is beszámoltunk.

Június 1-jétől a helyszínen 5 ezer forintot kell majd fizetni, akik pedig 30 napon belül, csekken egyenlítik ki a tartozást, 10 ezer forintos sarcra számíthatnak, míg ezen határidő túllépése 20 ezerre növeli az összeget. A bérlet utólagos bemutatása 2500 Ft-ba kerül majd.

A BKV adatai szerint jelenleg 3 millió olyan esetet tartanak nyilván, melyben a bliccelő fiktív adatokat diktált be, de tartozása még nem évült el, míg további 1,2 millió potyautas személyivel igazolta magát.

A bliccelők toplistáját az az utas vezeti, aki 2,4 milliós tartozást halmozott fel el nem évült pótdíjakban, a BKV így a Népszabadság információi szerint házának árverezésére készül.

A szigorító lépések közül a metrókban bevezetett ellenőr-blokád naponta mintegy 6 milliós többletbevételt eredményez. A cég távlati terveiben szerepel, hogy a felszíni járművek esetében csak az első ajtón lehet majd felszállni és be kell mutatni az érvényes menetjegyet vagy bérletet.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 22. 16:18