Elárverezik a BKV-potyautas házát: egy nem mindennapi rekord...

Pénzcentrum
2007. május 29. 09:00

Lépten-nyomon hallhatjuk, hogy a BKV-nak évente legalább 10 milliárd forintos kárt okoznak a bliccelők, így egyre erélyesebben kell fellépni ellenük. Ezen szigorítás egyik sarokköve a pótdíjak mértékének drasztikus emelése, amint arról korábban is beszámoltunk.

Június 1-jétől a helyszínen 5 ezer forintot kell majd fizetni, akik pedig 30 napon belül, csekken egyenlítik ki a tartozást, 10 ezer forintos sarcra számíthatnak, míg ezen határidő túllépése 20 ezerre növeli az összeget. A bérlet utólagos bemutatása 2500 Ft-ba kerül majd.

A BKV adatai szerint jelenleg 3 millió olyan esetet tartanak nyilván, melyben a bliccelő fiktív adatokat diktált be, de tartozása még nem évült el, míg további 1,2 millió potyautas személyivel igazolta magát.

A bliccelők toplistáját az az utas vezeti, aki 2,4 milliós tartozást halmozott fel el nem évült pótdíjakban, a BKV így a Népszabadság információi szerint házának árverezésére készül.

A szigorító lépések közül a metrókban bevezetett ellenőr-blokád naponta mintegy 6 milliós többletbevételt eredményez. A cég távlati terveiben szerepel, hogy a felszíni járművek esetében csak az első ajtón lehet majd felszállni és be kell mutatni az érvényes menetjegyet vagy bérletet.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?