2 °C Budapest

Tavaly minden a tervek szerint sikerült: a bevételek is nőttek a BKV-nál

Pénzcentrum
2007. május 25. 11:00

A terveknek megfelelően alakult a BKV Zrt. 2006-os gazdálkodása, a mérleg szerinti eredmény megfeleződött, és az üzemi veszteség is a 2005-ös 20,6 milliárd forintról 8,5 milliárd forintra mérséklődött - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlekedési vállalat a 2006-os évben 74 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat, melynek legnagyobb részét a Combino villamosok tették ki, emellett nagy tételt jelentett még a piros metró felújítása is.

Ez a két fejlesztés az idén is tovább folytatódik, ezen kívül pedig a vállalat tervezi egy részben új, elektronikus díjfizető rendszer kiépítését, a tesztüzem a tervek szerint 2008-ban indulna meg.

2006-ban tovább nőttek a BKV hitelállomány, annak szerkezete azonban némileg átrendeződött: a hosszú távú hitelállomány 49-ről 44 milliárd forintra csökkent, miközben a rövid lejáratú hitelek 10-ről 18,6 milliárd forintra növekedett.

A hitelállomány mellett azonban jelentős mértékben megnövekedett az állami támogatások mértéke is, összesen 96,9 milliárd forintra, melyeket főként a 4-es metró építésére kapott a közlekedési vállalat, de az üzemeltetési támogatás mértéke is nőtt 11,9-ről 32 milliárd forintra.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A BKV bevételei is nőttek másfél milliárd forinttal, mely a cég vezérigazgató-helyettese, Tóth Norbert szerint főként annak köszönhető, hogy bevezetésre került az az engedmény, miszerint a munkáltatók adómentesen vásárolhatnak bérletet alkalmazottaiknak

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59