3 °C Budapest

Háromszoros díjak? A BKV nem viccel!

Pénzcentrum
2007. április 11. 09:30

2007 az átalakulás éve lesz a BKV-nál, ezt már több csatornán is hallhattuk, arról azonban, hogy miként képzelik el az illetékesek a jövőt, eddig nem sokat lehetett tudni.

A Népszabadság információi szerint a jelenlegi tervek szerint 1300-1500 ember elbocsátására lehet számítani, a cég azonban felvette a kapcsolatot a munkaügyi központokkal és piaci cégekkel is, hogy segítse a szakképzett munkaerő sikeres elhelyezkedését.

Az átalakításoktól a főváros azt várja, hogy jövőre a BKV üzemi szinten nullszaldós legyen. Az idénre tervezett 13 milliárdos üzemi veszteség a költségoldal megfogása mellett csak úgy tűnhet el, ha a bevételeket jelentősen növelni tudja a társaság.

Utóbbira pedig vannak elképzelések, méghozzá igen merészek: a jegy nélkül utazóknak ezentúl 2 ezer forint helyett 5 ezer forintot kell a helyszínen fizetniük, egy hónapon belüli fizetés esetén pedig 10 ezer forint lesz a pótdíj összege, míg az egy hónapon túli fizetés esetén 20 ezer forintra lehet számítani. A bérlet utólagos bemutatásának díja az eddigi háromszorosa lesz.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?