Nem is tudjuk, mennyibe kerül a jegy

Pénzcentrum
2007. május 21. 10:30

A budapesti lakosok többsége nincs tisztában azzal, mennyibe kerül pontosan egy BKV-jegy. A felmérésben megkérdezettek nagy része ennek ellenére drágának tartja a viteldíjat - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A BKV megbízásából a Marketing Centrum által készített felmérés alapján elmondható, hogy az elmúlt tíz év során alig változtak az utazási szokások. Az ezer megkérdezett csaknem fele rendszeresen használja a metrót, de majdnem hasonló gyakorisággal a buszt, valamint a villamost is.

27 százalék csak alkalmi metróhasználó, a többiek pedig csak elvétve használják a BKV-járműveit. A belvárosban élők gyakrabban utaznak metróval, mint a budaiak, vagy a pesti peremkerületeken lakók.

A többség azt sem tudja, mennyi az aktuális viteldíj, a válaszadók 14 százaléka még becslésre sem vállalkozott. Akik mégis megtették, általában jelentős mértékben alábecsülték a bérletek árát. A pontos árat a megkérdezettek mindössze 8 százaléka tudta.

A jegyek árának terén sem volt nagyobb mértékű tájékozottság tapasztalható, ugyanis a megkérdezettek csupán 37 százaléka tudta, hogy pontosan 230 forintba kerül a vonaljegy. Ennek ellenére a megkérdezettek 71 százaléka a saját anyagi helyzetéhez képest drágállotta a viteldíjat, a szolgáltatáshoz képest pedig 66 százalék sokallta az árat.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A megkérdezettek közül a férfiak toleránsabbnak bizonyultak a tarifákkal szemben, a nők nehezebben fogadják el azokat. A megkérdezettek 73 százaléka ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy ez mégsem befolyásolja az utazási szokásokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09