3 °C Budapest

Nem is tudjuk, mennyibe kerül a jegy

Pénzcentrum
2007. május 21. 10:30

A budapesti lakosok többsége nincs tisztában azzal, mennyibe kerül pontosan egy BKV-jegy. A felmérésben megkérdezettek nagy része ennek ellenére drágának tartja a viteldíjat - írja a Népszabadság.

A BKV megbízásából a Marketing Centrum által készített felmérés alapján elmondható, hogy az elmúlt tíz év során alig változtak az utazási szokások. Az ezer megkérdezett csaknem fele rendszeresen használja a metrót, de majdnem hasonló gyakorisággal a buszt, valamint a villamost is.

27 százalék csak alkalmi metróhasználó, a többiek pedig csak elvétve használják a BKV-járműveit. A belvárosban élők gyakrabban utaznak metróval, mint a budaiak, vagy a pesti peremkerületeken lakók.

A többség azt sem tudja, mennyi az aktuális viteldíj, a válaszadók 14 százaléka még becslésre sem vállalkozott. Akik mégis megtették, általában jelentős mértékben alábecsülték a bérletek árát. A pontos árat a megkérdezettek mindössze 8 százaléka tudta.

A jegyek árának terén sem volt nagyobb mértékű tájékozottság tapasztalható, ugyanis a megkérdezettek csupán 37 százaléka tudta, hogy pontosan 230 forintba kerül a vonaljegy. Ennek ellenére a megkérdezettek 71 százaléka a saját anyagi helyzetéhez képest drágállotta a viteldíjat, a szolgáltatáshoz képest pedig 66 százalék sokallta az árat.

A megkérdezettek közül a férfiak toleránsabbnak bizonyultak a tarifákkal szemben, a nők nehezebben fogadják el azokat. A megkérdezettek 73 százaléka ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy ez mégsem befolyásolja az utazási szokásokat.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?