Megvan a százmilliomodik - töretlen az iPod népszerűsége

Pénzcentrum
2007. április 10. 14:00

Eladta százmilliomodik iPod zenelejátszóját az Apple. A bejelentésre tegnap került sor, a készülék az Apple szerint minden bizonnyal a történelem leggyorsabban eladott zenelejátszója.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2001. novemberi bevezetés óta a világon mindenütt ismertté és keresetté vált az iPod, olyannyira, hogy az Apple több mint 10 új modellt vezetett be, hogy képes legyen kihasználni a folyamatos technológiai újítások jelentette lehetőségeket.

Az Apple állítása szerint az iTunes nevet viselő online zeneáruházból több mint 2,5 milliárd dalt, 50 millió televíziós műsorszámot, illetve 1,3 millió filmet töltöttek le a felhasználók.

A jelenlegi zenelejátszók ára 249 dollár (46 000 forint) körül van, és már nem csupán a városi tinédzserek elengedhetetlen kelléke. Egy, 98 évesnél idősebb emberek körében készült felmérés szerint a 100 megkérdezett 4 százaléka hallgat zenét iPod-on keresztül.

A lejátszó olyan szintű népszerűségre tett szert, hogy az ausztráliai Commonwealth Bank a Nano modellt használta fel, hogy a világ 26 országának valutáját hasonlítsa össze, hasonló módon a The Economist már 20 éve folyamatosan publikált Big Mac indexéhez.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?