4 °C Budapest

Óriási büntetésre számíthat az Apple

Pénzcentrum
2007. április 3. 16:00

Több mint 300 millió fontos büntetéssel kell szembenéznie az amerikai digitális óriásnak, az Apple-nek, ha az Európai Bizottság versenyjogi eljárása a vállalat számára negatív eredménnyel zárul.


A vállalat ugyanis az őt illető vádak szerint drágábban értékesíti termékét az Egyesült Királyságban, mint azt az unió többi részén teszi: azoknak a briteknek, akik az iTunes-ról töltenek le digitális tartalmat 79 pennyt (288 forintot) kell fizetniük egy számért, míg ugyanez euróban mérve már csak 99 cent ( körülbelül 245 forint) a környező országokban, amely azt jelenti, hogy a briteknek 12 pennyvel többek kell fizetniük egy dalért.


A Bizottság figyelmét az egyik fogyasztóvédelmi csoport hívta fel a jelenségre, amely a biztosság nyilatkozata szerint korlátozza a fogyasztók szabad döntési jogát.


Brüsszel felszólította a iTunes-on keresztül tartalmukat értékesítő cégeket, hogy nyújtsanak változtassanak árazási politikájukon, ennek véghezvitelére két hónap áll rendelkezésre. Amennyiben ezalatt nem történik jelentősebb változás, a Bizottságnak jogában áll a társaságok azok éves bevételének 10 százalékára büntetni, amely az Apple esetében 323 millió fontot jelent.


A digitális óriás épp tegnap jelentette be, hogy feloldja azon korlátozást, amely nem engedi, hogy az iTunesról letöltött tartalmat az iPodon kívül más eszközzel lejátsszák a vásárlók. Az Apple és a vele szerződésben álló stúdiók ezen kívül azt is tervezik, hogy megszüntetik a másolásvédelmi rendszer használatát: a tervek szerint ez év végéig az iTunes-ról letölthető digitális tartalom felét szabadítanák meg a DRM- rendszertől.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?