4 °C Budapest

Újabb pofont kapott az Apple - az EU biztos megszólalt

Pénzcentrum
2007. március 12. 16:00

Az Európai Unió fogyasztóvédelemért felelős biztosa, Meglena Kuneva is felsorakozott a jelenleg négy ország fogyasztóvédelmi védelmi szervezetei által elindított harchoz, melynek célja, hogy az iTunesról letöltött digitális tartalmak iPodhoz kötöttségét megszüntessék. Meglena Kunave egy interjú keretében nyilatkozott az amerikai digitális óriás, az Apple általa is a fogyasztói jogokat sértő üzleti gyakorlatáról.


A fogyasztóvédelmi biztos szerint egyáltalán nem véletlen, hogy a CD-ket minden CD-lejátszó képes lejátszani, s megmagyarázhatatlannak tartja, hogy ez miért nincs ugyanígy az MP3 lejátszók és az iTunesról megvásárolt tartalom esetében.


Az iTunesról származó tartalommal kapcsolatos megkötései feloldására október elsejéig adott határidőt a folyamatot elindító Norvégia, a határidő után az Apple-nek a bíróság előtt kell majd megindokolnia a norvégok által illegálisnak minősített gyakorlatot.


Norvégia mellé rövid időn belül felsorakozott még Németország, Franciaország, Finnország és Norvégia is, itt azonban főként a fogyasztóvédelmi szervezetek kezében fekszik az "Apple-ügy", miközben a versenykorlátozó tevékenységekről szóló döntéseket a versenyhivatalok hozzák meg.


Az Európai Bizottság szóvivője nyilatkozatában kiemelte, hogy a fogyasztóvédelmi biztos által elmondottak nem tükrözik a bizottság hivatalos álláspontját. Kuneva jelenleg nyolc határon átnyúló fogyasztói jogokkal kapcsolatos alaptörvényt vizsgál felül, amely alapján már több módosítási javaslatot nyújtott be.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?