Itt az első iPod-vírus!

Pénzcentrum
2007. április 6. 14:00

Tegnap jelentette be a Kaspersky Lab, hogy felfedezte az első olyan vírust, amelyet kifejezetten az iPod zenelejátszóira terveztek.

A cég egyben hozzátette, hogy a vírus, amely a Podloso nevet viseli nem jelent komoly fenyegetést. A vírus ugyanis csak akkor működik, ha az iPod-on Linux operációs rendszer fut. Sőt, a felhasználó aktív közreműködésére is szükség van ahhoz, hogy a vírus aktiválódjon.

A betöltött vírus a lejátszó merevlemezét pásztázza át, és az összes azon található parancsfájlt megfertőzi. Ha bármelyik fertőzött parancsfájlt futtatni szeretné a felhasználó, akkor csak ennyi jelenik meg a képernyőn: "Az eszköz fertőzött az első iPodLinux vírussal, az Oslo-val.

A Kaspersky szerint ez a vírus tipikusan csak arra irányul, hogy meg tudják mutatni a vírusírók, hogy a Windows-tól eltérő platformra veszélyt jelentő vírus létrehozására is képesek

Ami azt illeti, nem teljesen ez az első vírus az iPod-készülékeken, ugyanis néhány elkészített lejátszó Windows vírust hordozott magával, amely a készülékben nem tett kárt, ugyanakkor az iPod-dal kapcsolatba lépett számítógépekre már veszélyt jelentett.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?