21 °C Budapest

A menedzsmentnek is hasznos lehet az áruvédelmi rendszer

Pénzcentrum
2007. február 23. 10:00

Némely statisztika szerint az Európai Unióban 100 euró értékű áruból mintegy 2 eurónyinak kel lába, más felmérések még ennél is nagyobb arányról tanúskodnak. A védekezésben sokat segíthetnek az áruvédelmi rendszerek - írja a Napi Gazdaság.

Bónis Sándor, az ADT-Sensormatic Kft. illetékese szerint a nemzetközi statisztikák alapján hazánkban az európai átlagnál valamivel rosszabb a helyzet, s nem meglepő, a legkevésbé Németországban és Ausztriában enyves kezűek a vásárlók.

Az elmúlt 15 év adatait figyelembe véve, folyamatosan csökken a vásárlók által eltulajdonított árucikkek száma, ugyanakkor a legnagyobb kárt a munkatársak, szállítók nem jogkövető tevékenysége okozza a kereskedőknek. A javuló tendenciában hangsúlyos szerepe van az áruvédelmi rendszerek, berendezések fejlődésének.

Balogh János, a BSZF Komplex Hungária Kft. szakértőjének elmondása szerint mára nélkülözhetetlenné vált a rádiófrekvenciás azonosítás az élet számos területén. A védekezés az úgynevezett áruvédelmi etikettel indult, s ezek sokszor már csak méretük miatt is elrettentő hatással voltak a rosszban sántikálókra. Azonban az etikett nem ragasztható fel minden árura, például egy könyvben sérüléseket is okozhat. Így az újabb módszerré az elektronikus címkék felragasztása vált.

A szakmai vélemények megoszlanak arról, hogy melyik az olcsóbb megoldás, mivel a hatástalanított etikett még évekig használható, azonban a címkét hazaviszi a vásárló. Bónis Sándor szerint a fejlődés újabb állomása a védőtokok megjelenése volt, ma már nem csupán a CD-ket, DVD-ket látják el védőtokkal.

Bónis Sándor szerint egy boltnak arra kell törekednie, hogy az ultrahangos, elektromágneses és rádiófrekvenciás áruvédelmi rendszerek minél szélesebb skálájával rendelkezzen. Az eszközöknek ezen túlmenően esztétikusnak is kell lennie. Egy jó rendszer arra is képes, hogy felismerje a címkézett áru antennákhoz túl közeli elhelyezését is. Ekkor figyelmeztető fényjelzéssel hívja fel a személyzet figyelmét, s nem kell feleslegesen a szervizet igénybe venni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Balogh János a legújabb fejlesztésekkel kapcsolatban elmondta, a hollandiai Nedap N.V. már 1999-ben olyan fejlesztésbe kezdett, amely arra irányul, hogy a nagyobb távolságokra ne kelljen szakembert küldeni. Az internet lehetőségeit is kihasználja a rendszer, ugyanis naponta többször kódolt adatok jutnak el a központi szerverre további adatfeldolgozásra.

Az adatok segítségével grafikonok, táblázatok készíthetők az egyes boltokról, napszakokra is lebontva. S ezek a jelentések automatikusan kiemelik azokat az üzleteket, melyekben a rendszer akár hosszabb ideig nem működött, vagy a forgalom, a címkék deaktiválása átlagon aluli volt.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem