5 °C Budapest

Szétlopják a Tesco-t! Felháborító ellenőrzés a kijáratnál...

Pénzcentrum
2006. december 18. 05:30

Felháborodásuknak adtak hangot a Tesco nagy-britanniai dolgozói, a szigetország legnagyobb kiskereskedőjének menedzsmentje ugyanis hatékony, de egyben megalázó lépést tesz az alkalmazottak által okozott lopáskár visszaszorítására.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A dolgozóknak, mielőtt elhagyják az üzletet, meg kell nyomniuk egy zöld gombot, majd a kiléptető készülék kijelzi, hogy alá kell-e vetniük magukat egy tüzetes átvizsgálásnak. Az alkalmazottak szakszervezete szerint az ellenőrzés meglehetősen megalázó a hűséges dolgozók számára, a hipermarketlánc vezetése szerint azonban ez elkerülhetetlen.

A Tesco évente 1 milliárd fontos profitot termel, a Centre for Retail Research statisztikái szerint azonban a hiányzó készletek 40%-a, mintegy évi 8 millió fontnyi érték az alkalmazottak jóvoltából tűnik el a kiskereskedelmi egységekből, van tehát tere a hatékonyság növelésének.

A cég menedzsmentje a hírhez csak annyit kívánt hozzáfűzni, hogy az ellenőrzés alá vetett kollégák kiválasztása véletlenszerű, semmilyen diszkrimináció nem történik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?