2 °C Budapest

Lopás nélkül milliókat keresni a Tesco-ban? Itt a megoldás!

Pénzcentrum
2007. február 13. 05:30

148 millió fontos fizetés-kiegészítést kapnak a Tesco nagy-britanniai alkalmazottai, miután a cég két megtakarítási programja is elérte a kifizetési időpontot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A programok keretében mintegy 50 ezer alkalmazott (a pénztárosoktól a beszállító sofőrökig) havonta 5 és 50 font között takarít meg, mely félretett összegekért cserébe részvényopciókat kapnak. A jelenlegi kifizetéskor több mint 6,000-en kapnak majd 7,000 fontnál is többet.

A programok úgy épülnek fel, hogy az alkalmazottak 3-5 évig fizetésükből egy meghatározott összeget havonta befizetnek, majd amikor eljön a kifizetés, az évek alatt megtakarított összegből Tesco részvényeket vehetnek a programba való belépésükkor megállapított áron. (A belépéskor úgy állapítják meg a lehívási árfolyamot, hogy az az akkori piaci ár alatt legyen kb. 20%-kal, így mindenki számára attraktívvá teszik a befektetést.)

Ha a kezdeti diszkonthoz hozzávesszük, hogy a cég papírjai igen jól teljesítenek, máris láthatjuk, hogy a 2001-es 1.98 fontos, illetve a 2003-as 1.95 fontos opciós ár igencsak kedvező a 4.3 font körüli jelenlegi piaci árhoz képest.

A vezetőség álláspontja szerint az alkalmazottak a program által érdekeltté válnak a cég sikerében, a motivációs rendszer így megfelelően működik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59