14 °C Budapest

Félelmetes: eladja adataidat a Posta!

Pénzcentrum
2007. január 19. 09:00

Félelmetesen részletes kérdőívet juttatott el rengeteg háztartásba a Magyar Posta az elmúlt napokban, mely akció deklarált célja, hogy egy marketing szempontból szinte felbecsülhetetlen értékű adatbázist hozzanak létre.

A válaszokért cserébe természetesen nyereményekkel kecsegtetik a címzetteket: az első ezer válaszadó egy kapucsínó-szettet kap ajándékba, de akár jelentős summát is nyerhet egy "szerencsés".

Azt persze nem árt tudni, hogy korántsem hiába firtat magánügynek tűnő kérdéseket a kérdőív, az így felépített életmód-adatbázis ugyanis hatalmas üzleti lehetőséget jelent a postának. Az adatbázis létrehozása érdekében 100 millió forintos beruházást hajtott végre a Magyar Posta, mely a cég tervei szerint 2 éven belül térül meg - írja a Magyar Nemzet.

Az adatbázisok forgalmazásával évente 50 millió forintos bevételre tehet szert az állami cég, mely ezen felül a reklámlevelek kézbesítésével is extra-bevételre tesz szert.

Az adatkezelés célja tehát egyértelműen az, hogy a megadott információk alapján folyamatosan tájékoztassák az ügyfelet a saját, illetve partnereik ajánlatairól, akcióiról. Leegyszerűsítve: a kitöltők az eddiginél drámaian több direkt-marketing levélre számíthatnak...

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A magánjellegű kérdések kitérnek többek között a családi állapotra, a háztartás havi nettó jövedelmére, az otthon alapterületére, a munkaterületre, mobiltelefonunk márkájára és típusára és a havi kiadásokra.

A direkt marketing hazánkban éves szinten 28.7 milliárd forintos piac. DM-aktivitás keretében éves szinten mintegy 244 millió címzett és 1.9 milliárd címzetlen küldeményt, valamint 34 millió e-mailt juttatnak el az emberekhez, 11 millió feletti telefonhívást és 1 millió mobilüzenetet bonyolítanak le. Ezek összességében 276 milliárd forint értékű vásárlást generáltak az elmúlt 12 hónapban.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?