10 °C Budapest

Posta-rablás: "Kicsit" jobban emelkedtek az árak...

Pénzcentrum
2006. február 2. 10:05

A Magyar Posta ugyan egyszázalékos díjemelésre kapott lehetőséget hatósági áras szolgáltatásai körében, az átlagos díjemelkedés mértéke azonban eléri a 3.5%-ot és egyes esetekben előfordulhat 8-10%-os áremelés is.

A Magyar Posta ugyan egyszázalékos díjemelésre kapott lehetőséget hatósági áras szolgáltatásai körében, az átlagos díjemelkedés mértéke azonban eléri a 3.5%-ot és egyes esetekben előfordulhat 8-10%-os áremelés is – írja a Népszabadság.

 

A Magyar Posta vezérigazgató-helyettese, Szivi László kiemelte, hogy a hatósági áras termékek körében is van olyan, melynek drágulása meghaladja az egy százalékot. Erre jó példa a 30 g súlyhatárt el nem érő szabványlevél, melynek továbbítása 4%-kal drágult.

 

A vezérigazgató-helyettes elmondása szerint azok a nagy ügyfelek, akik szerződés szerint egyszerre tízezernél több szabványlevelet adnak fel, és előre rendezett küldeményeiket saját maguk szállítják el a posta feladóközpontjaiba, levelenként akár 48 Ft-os árat is kaphatnak.

 

A posta minden szolgáltatására kiterjedő számítások ugyan nem készültek, Szivi szerint azonban a cég átlagosan 3.5%-kal emelte díjait január 1-jén.


 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?