8 °C Budapest

Mennyiért adhatják ki a WIW-esek adatait? - Szorul a hurok...

Pénzcentrum
2006. szeptember 6. 05:30

Ugyan az adatvédelmi szabályzata mást írt elő, a Google mégis kiadta a brazil állampolgárok adatait a hatóságoknak miután a brazil bíróság egy jókora, napi 23,000 dolláros büntetéssel fenyegette az internetes oldalt az együtt nem működésének díjazásaként. Lehet, hogy hasonló esetben, mi magyarok is így járnánk?

Ugyan az adatvédelmi szabályzata mást írt elő, a Google mégis kiadta a brazil állampolgárok adatait a hatóságoknak miután a brazil bíróság egy jókora, napi 23,000 dolláros büntetéssel fenyegette az internetes oldalt az együtt nem működésének díjazásaként. Lehet, hogy hasonló esetben, mi magyarok is így járnánk?

A Google egyébként az elmúlt évben egy hasonló ügyben megtagadta adatbázisai kiadását az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával szemben. A cég szerint azonban a két ügy között nem lehet párhuzamot vonni, hiszen míg az amerikai hatóság a teljes adatbázist akarta, vagyis egy több milliárd oldalnyi információhalmazt, addig brazil társa csupán konkrét esetekben kér információt. A döntést a vezetők a mennyiségi tényezők és a különböző indokok összevetése után hozták meg.

A brazil hatóságok leginkább az internet protokoll címek iránt érdeklődtek, az idő és dátum adatokkal együtt, amelyek alapján egyszerűbbé válik egy adott személy utáni nyomozás. De a Google emellett, ha szükséges kiadja a regisztrációs adatokat, a nevedet és az e-mail címedet is. A hatóságok főként rasszizmussal, pedofíliával, illetve homofóbiával kapcsolatos ügyekben kérik majd az intenetes cég "segítségét" a cég Orkut nevű közösségi portáljával kapcsolatban.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Elgondolkodtató persze, hogy megfelelő kommunikáció (egy esetleges hatalmas büntetés kilátásba helyezésének) hatására hol kötnének ki a magyar WIW-esek adatai...

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm