1 °C Budapest

Mennyiért adhatják ki a WIW-esek adatait? - Szorul a hurok...

Pénzcentrum
2006. szeptember 6. 05:30

Ugyan az adatvédelmi szabályzata mást írt elő, a Google mégis kiadta a brazil állampolgárok adatait a hatóságoknak miután a brazil bíróság egy jókora, napi 23,000 dolláros büntetéssel fenyegette az internetes oldalt az együtt nem működésének díjazásaként. Lehet, hogy hasonló esetben, mi magyarok is így járnánk?

Ugyan az adatvédelmi szabályzata mást írt elő, a Google mégis kiadta a brazil állampolgárok adatait a hatóságoknak miután a brazil bíróság egy jókora, napi 23,000 dolláros büntetéssel fenyegette az internetes oldalt az együtt nem működésének díjazásaként. Lehet, hogy hasonló esetben, mi magyarok is így járnánk?

A Google egyébként az elmúlt évben egy hasonló ügyben megtagadta adatbázisai kiadását az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával szemben. A cég szerint azonban a két ügy között nem lehet párhuzamot vonni, hiszen míg az amerikai hatóság a teljes adatbázist akarta, vagyis egy több milliárd oldalnyi információhalmazt, addig brazil társa csupán konkrét esetekben kér információt. A döntést a vezetők a mennyiségi tényezők és a különböző indokok összevetése után hozták meg.

A brazil hatóságok leginkább az internet protokoll címek iránt érdeklődtek, az idő és dátum adatokkal együtt, amelyek alapján egyszerűbbé válik egy adott személy utáni nyomozás. De a Google emellett, ha szükséges kiadja a regisztrációs adatokat, a nevedet és az e-mail címedet is. A hatóságok főként rasszizmussal, pedofíliával, illetve homofóbiával kapcsolatos ügyekben kérik majd az intenetes cég "segítségét" a cég Orkut nevű közösségi portáljával kapcsolatban.

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Elgondolkodtató persze, hogy megfelelő kommunikáció (egy esetleges hatalmas büntetés kilátásba helyezésének) hatására hol kötnének ki a magyar WIW-esek adatai...

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?