13 °C Budapest

Kiadják a WIW-esek adatait is?

Pénzcentrum
2006. augusztus 24. 05:30

A Google internetes vállalat Brazíliában működtetett közösségi oldalát, az Orkutot a brazil hatóság fel szeretné számoltatni, mert megalapozott vádak szerint egyes felhasználók gyermek pornót népszerűsítették egymás között.


A hatóság arra kötelezte a céget, hogy az érintett felhasználók adatait szolgáltassa ki a brazil bíróságnak. Mivel a Google megtagadta a felszólítást, ezért veszélybe került az Orkut léte, tehát valószínűsíthető, hogy a közösségi oldalt felszámolják és további büntetés gyanánt 61 millió dollár bírságra kötelezik az amerikai vállalatot.

Ez az eset azonban etikai kérdéseket vet fel, hiszen veszélybe került, hogy adatainkat és ezáltal önmagunkat biztonságban tudhassuk. Van-e joguk a cégeknek arra, hogy ilyen esetekben kiadják adatainkat?

A brazil eseten felbátorodva mi történik majd, ha a kínai állam az ottani Google leányvállalatot kényszeríti arra, hogy a disszidálók adatait kiszolgáltassa? És milyen mértékben tudhatjuk magunkat biztonságban iWIW felhasználóként?

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 30. csütörtök
Zalán
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?