A Google újabb "áldozata"

Pénzcentrum
2006. augusztus 8. 16:30

A News Corporation választása a Google-ra esett egy 3 éves együttműködési szerződést illetően, amely a MySpace kimagasló jövedelemforrását segíti majd elő.

A News Corporation választása a Google-ra esett egy 3 éves együttműködési szerződést illetően, amely a MySpace kimagasló jövedelemforrását segíti majd elő.

A MySpace közel 100 milliós felhasználói táborral rendelkezik világszerte, így a Google hirdetései igen széles körben válnak elérhetővé. Ezért a Google a 3 éves haszonmegosztás mellett további 900 millió dollárt ajánlott a News Corporation-nek. A MySpace a Google technológiáját felhasználva teszi majd lehetővé a felhasználóknak az oldal és a világháló böngészését, amely minkét fél számára profitot jelent.

A News Corporation média birodalom 2005 júliusában vásárolta meg a MySpace-t, hogy televíziós és sajtó érdekeltségei mellett az online médiában is jelentős részesedésre tegyen szert. A már ekkor is 22 millió - főleg tinédzser - felhasználóval rendelkező MySpace ugyan dinamikusan fejlődött, de nem hozott elegendő profitot.

Az oldal a Google-lal, mint első számú internetes hirdetővel kötött megállapodást. A News Corporation a részvényei értékeinek emelkedésével máris beváltani látszik a hozzá fűzött reményeket. A vállalat a digitális média piacon történő terjeszkedés mellett további lépéseket is tervez a Google-lal.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az együttműködés a Google-részvények drágulásával is jár, emellett a Fox oldal fejlesztését is kilátásba helyezték.

Elemzők szerint kimagasló bevétel várható a Fox Interactive Media számára, ha a MySpace folytatja növekedését.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?