31 °C Budapest

Gyurcsány megnyomta a start gombot

Pénzcentrum
2006. június 26. 06:50

Az oktatási miniszter a jövő hét kedden ismerteti az oktatási reform második ütemét, július 31-én pedig elindul az egészségügyi reform - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Balatonöszödön, a kétnapos kormányülésen. A kabinet augusztus végén vitatja meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást.

Az oktatási miniszter a jövő hét kedden ismerteti az oktatási reform második ütemét, július 31-én pedig elindul az egészségügyi reform - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Balatonöszödön, a kétnapos kormányülésen. A kabinet augusztus végén vitatja meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást - írja a Kormányzati Hírportál.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter jövő kedden részletes tájékoztatást ad a köz- és felsőoktatási reformról, majd benyújtják az ehhez kapcsolódó törvényjavaslatokat. A kormány augusztus végéig kidolgozza az egészségügyi reformhoz szükséges törvénymódosításokat, az év végéig újabb törvénycsomagról és a nyugdíjról döntenek. 2007-ben elfogadhatják az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokat, melyek 2008. január elsejétől lépnének hatályba.

Július 31-ig, de legkésőbb augusztus végéig döntenek arról, legyen-e vizitdíj, a több-biztosítós rendszer kérdésében pedig az év végéig hoz döntést a kormány.

A jövő héten szerdán ismertetik a gázárak szociális kompenzációs rendszerét, az utána következő héten a helyközi tömegközlekedés átalakítása és finanszírozásának kérdései kerülnek napirendre. Július 31-ig tárgyalják az Új Magyarország program fejlesztéseket illető részleteit, melyekről szeptember végéig döntenek, október elején nyújtják be Brüsszelnek és a következő év elején írják ki a pályázatokat.

A nyár végén, augusztus 31-én és szeptember elején újra Balatonöszödön ülésezik a kormány, ekkor vitatjuk meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást - közölte a miniszterelnök.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?