20 °C Budapest

Gyurcsány megnyomta a start gombot

Pénzcentrum
2006. június 26. 06:50

Az oktatási miniszter a jövő hét kedden ismerteti az oktatási reform második ütemét, július 31-én pedig elindul az egészségügyi reform - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Balatonöszödön, a kétnapos kormányülésen. A kabinet augusztus végén vitatja meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást.

Az oktatási miniszter a jövő hét kedden ismerteti az oktatási reform második ütemét, július 31-én pedig elindul az egészségügyi reform - közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Balatonöszödön, a kétnapos kormányülésen. A kabinet augusztus végén vitatja meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást - írja a Kormányzati Hírportál.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter jövő kedden részletes tájékoztatást ad a köz- és felsőoktatási reformról, majd benyújtják az ehhez kapcsolódó törvényjavaslatokat. A kormány augusztus végéig kidolgozza az egészségügyi reformhoz szükséges törvénymódosításokat, az év végéig újabb törvénycsomagról és a nyugdíjról döntenek. 2007-ben elfogadhatják az ehhez kapcsolódó törvénymódosításokat, melyek 2008. január elsejétől lépnének hatályba.

Július 31-ig, de legkésőbb augusztus végéig döntenek arról, legyen-e vizitdíj, a több-biztosítós rendszer kérdésében pedig az év végéig hoz döntést a kormány.

A jövő héten szerdán ismertetik a gázárak szociális kompenzációs rendszerét, az utána következő héten a helyközi tömegközlekedés átalakítása és finanszírozásának kérdései kerülnek napirendre. Július 31-ig tárgyalják az Új Magyarország program fejlesztéseket illető részleteit, melyekről szeptember végéig döntenek, október elején nyújtják be Brüsszelnek és a következő év elején írják ki a pályázatokat.

A nyár végén, augusztus 31-én és szeptember elején újra Balatonöszödön ülésezik a kormány, ekkor vitatjuk meg a konvergencia-programot, az egészségügyi reform első csomagját, a Nemzeti Fejlesztési Terv társadalmi vitájának tapasztalatait és az új bérezési szabályozást - közölte a miniszterelnök.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?