28 °C Budapest

Drasztikus BKV-áremelés? Gyurcsány nem jár villamossal!

Pénzcentrum
2006. június 20. 10:30

Jövőre jelentős, akár 10%-nál nagyobb mértékű áremelés várható a BKV-nál a kormány megszorító intézkedései miatt. Kérdéses persze, hogy a lépés hozza-e a várt bevételi hatást, ugyanis már az idei emelések is jelentősen megnövelték a bliccelők számát.

Jövőre jelentős, akár 10%-nál nagyobb mértékű áremelés várható a BKV-nál a kormány megszorító intézkedései miatt. Kérdéses persze, hogy a lépés hozza-e a várt bevételi hatást, ugyanis már az idei emelések is jelentősen megnövelték a bliccelők számát - írja a Népszabadság.

A jegyek és bérletek ára már annak köszönhetően is drágul, hogy az őket terhelő forgalmi adó kulcsa 15-ről 20%-ra nő, de egyelőre még az is kérdéses, hogy kap-e a BKV jövőre állami támogatást.

A kormány elképzelései szerint csak a nyugdíjas bérletek után nyújtaná az eddigi árkiegészítést, a diákbérleteknél ez várhatóan csökkenni fog, ami egyet jelent az áremelkedéssel. A részletek persze egyelőre nem ismertek, de a kilátások nem éppen mesések...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?