31 °C Budapest

Lehullt a lepel Gyurcsány titkáról

Pénzcentrum
2006. június 21. 06:50

A legutóbbi blog bejegyzésében a miniszterelnök megoszt néhány kulisszatitkot a naplóvezetésével kapcsolatban. Teszi ezt mindazért, mert egy napilap boncolgatta azt a kérdést, hogy valójában ki is írja a blogot? Ezért most Gyurcsány Ferenc "tiszta vizet önt a pohárba". Lássuk azt a "poharat"!


"Újra és sokadszor megpróbálom rögzíteni a tényeket. Tízből, kilenc esetben a bejegyzés nem írásban készül, hanem egy kis digitális diktafonra diktálom a szöveget a parlamenti dolgozószobámban fel és alá járkálva. De ha például Brüsszelben vagyok, vagy korán reggel vidékre indulunk és autóban kell elkészíteni a bejegyzést, akkor én magam írom be laptopba a szöveget és erről vezeték nélküli hálózatra kapcsolódva küldöm tovább.

Mindig, minden esetben, ha diktáltam a blogot, akkor ezt a titkárságom legépeli. Nem változtatva a szóbeliség fésületlenségén, nem stilizálva, csak egy nyers leiratot készít. Innentől kettéválnak az események. Ha úgy gondolom, hogy valami miatt nagyon kényes, amit mondtam, érzékeny családi kérdést érint, vagy valami miatt a szokásosnál több figyelmet igénylő politikai ügyet, akkor általában azt mondom, hogy adják nekem vissza a nyers szöveget, én magam akarom kijavítani. Ha ez nem így van, vagy úgy tetszik szokásos átlagos napi rutin szerint készül a blog, akkor a nyers kézirat elmegy Keszthelyi Andráshoz.

Szóval András megkapja a nyers változatot, rendbe teszi, javítja a szöveg esetlenségeit, és ha változtatni akar rajta, - ha van ilyen, - akkor visszajön és azt mondja, hogy ő ezt nem mondaná, ő ezt nem írná, nem így fogalmazna. Ha bármilyen értelemben tartalmilag hozzá kíván nyúlni, ahhoz felhatalmazást kér. Tízből egyszer fordul elő ilyen. Ilyenkor rendszerint vita van. Van, amikor nagyon hosszúra sikerül a bejegyzés, belejövök és akkor csak mondom és mondom. Ilyenkor megesik, hogy egy vagy két részt kiveszünk aznapról, és másnapra átcsúszik a szöveg.

Ha én magam írom a blogot teljes egészében, mondjuk hétvégén vagy Brüsszelben, akkor is mindig közvetlenül elküldöm Andrásnak, és ő küldi csak tovább az Amőbához. Ilyenkor rendszerint csak a helyesírását ellenőrzik, nem jó, ha minden nap fricskáznak, hogy rossz a központozás vagy sok az elütés a szövegben

Olyan nincs, hogy a blogot más írná helyettem. Kizárt. Illetve tegyünk egy vallomást, mert egy volt. Amikor indult a blog és már többedszer halasztottuk, hogy mi is legyen az indulási dátum, annak egyik oka az volt, hogy a beköszönő szöveget nem akaródzott megírni.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Amikor nekiálltam, akkor mindig valami furcsa sületlenség sült ki belőle. Végül azt a kompromisszumot kötöttük, hogy rendben van, elindul a blog, egyetlen feltétellel: ezt a számomra ismeretlen műfajú beköszönést írja meg valaki a nevemben és utána - bizony isten mondom - én minden nap magam fogom írni.

A lelkes blog-olvasók talán emlékeznek rá, hogy "Kedves Net-polgár!" címen jelentkeztem be 2006. februárjában. Na, az a sokat fricskázott, vagy sokat kritizált első bejegyzés az egyetlen, ami nem tőlem származott."

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?