Lehullt a lepel Gyurcsány titkáról

Pénzcentrum
2006. június 21. 06:50

A legutóbbi blog bejegyzésében a miniszterelnök megoszt néhány kulisszatitkot a naplóvezetésével kapcsolatban. Teszi ezt mindazért, mert egy napilap boncolgatta azt a kérdést, hogy valójában ki is írja a blogot? Ezért most Gyurcsány Ferenc "tiszta vizet önt a pohárba". Lássuk azt a "poharat"!


"Újra és sokadszor megpróbálom rögzíteni a tényeket. Tízből, kilenc esetben a bejegyzés nem írásban készül, hanem egy kis digitális diktafonra diktálom a szöveget a parlamenti dolgozószobámban fel és alá járkálva. De ha például Brüsszelben vagyok, vagy korán reggel vidékre indulunk és autóban kell elkészíteni a bejegyzést, akkor én magam írom be laptopba a szöveget és erről vezeték nélküli hálózatra kapcsolódva küldöm tovább.

Mindig, minden esetben, ha diktáltam a blogot, akkor ezt a titkárságom legépeli. Nem változtatva a szóbeliség fésületlenségén, nem stilizálva, csak egy nyers leiratot készít. Innentől kettéválnak az események. Ha úgy gondolom, hogy valami miatt nagyon kényes, amit mondtam, érzékeny családi kérdést érint, vagy valami miatt a szokásosnál több figyelmet igénylő politikai ügyet, akkor általában azt mondom, hogy adják nekem vissza a nyers szöveget, én magam akarom kijavítani. Ha ez nem így van, vagy úgy tetszik szokásos átlagos napi rutin szerint készül a blog, akkor a nyers kézirat elmegy Keszthelyi Andráshoz.

Szóval András megkapja a nyers változatot, rendbe teszi, javítja a szöveg esetlenségeit, és ha változtatni akar rajta, - ha van ilyen, - akkor visszajön és azt mondja, hogy ő ezt nem mondaná, ő ezt nem írná, nem így fogalmazna. Ha bármilyen értelemben tartalmilag hozzá kíván nyúlni, ahhoz felhatalmazást kér. Tízből egyszer fordul elő ilyen. Ilyenkor rendszerint vita van. Van, amikor nagyon hosszúra sikerül a bejegyzés, belejövök és akkor csak mondom és mondom. Ilyenkor megesik, hogy egy vagy két részt kiveszünk aznapról, és másnapra átcsúszik a szöveg.

Ha én magam írom a blogot teljes egészében, mondjuk hétvégén vagy Brüsszelben, akkor is mindig közvetlenül elküldöm Andrásnak, és ő küldi csak tovább az Amőbához. Ilyenkor rendszerint csak a helyesírását ellenőrzik, nem jó, ha minden nap fricskáznak, hogy rossz a központozás vagy sok az elütés a szövegben

Olyan nincs, hogy a blogot más írná helyettem. Kizárt. Illetve tegyünk egy vallomást, mert egy volt. Amikor indult a blog és már többedszer halasztottuk, hogy mi is legyen az indulási dátum, annak egyik oka az volt, hogy a beköszönő szöveget nem akaródzott megírni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amikor nekiálltam, akkor mindig valami furcsa sületlenség sült ki belőle. Végül azt a kompromisszumot kötöttük, hogy rendben van, elindul a blog, egyetlen feltétellel: ezt a számomra ismeretlen műfajú beköszönést írja meg valaki a nevemben és utána - bizony isten mondom - én minden nap magam fogom írni.

A lelkes blog-olvasók talán emlékeznek rá, hogy "Kedves Net-polgár!" címen jelentkeztem be 2006. februárjában. Na, az a sokat fricskázott, vagy sokat kritizált első bejegyzés az egyetlen, ami nem tőlem származott."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07