3 °C Budapest

Most mi lesz veled Orbán Viktor?

Pénzcentrum
2006. május 18. 14:00

Zárt ülésen vitatják meg a Fidesz szombati rendkívüli kongresszusának legfontosabb napirendi pontjait: az elnökség beszámolóját a választási eredményről és az új stratégiáról szóló pártelnöki iránymutatást; szintén zárt ajtók mögött történik majd a bizalmi szavazás az elnökség tagjairól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Zárt ülésen vitatják meg a Fidesz szombati rendkívüli kongresszusának legfontosabb napirendi pontjait: az elnökség beszámolóját a választási eredményről és az új stratégiáról szóló pártelnöki iránymutatást; szintén zárt ajtók mögött történik majd a bizalmi szavazás az elnökség tagjairól - írja a hirado.hu

Kongresszus szombaton 10.00 órakor Pokorni Zoltán alelnök megnyitó beszédével kezdődik, ezek után valószínűleg zárt munkaértekezletet tartanak, amelyen három napirendi pontot tárgyalnak meg - mondta Szijjártó Péter szóvivő. A kongresszus több mint 1.800 küldöttje először az országos elnökség választási eredménnyel kapcsolatos beszámolóját hallgatja meg, ezt követően Orbán Viktor pártelnökről és az országos elnökség többi tagjáról együttesen, titkos bizalmi szavazással döntenek - tette hozzá.

Mint mondta, a teljes országos elnökségről szól a bizalmi szavazás. Ez azt jelenti, hogy nem csak Orbán Viktor és a négy alelnök - Pokorni Zoltán, Schmitt Pál, Varga Mihály és Pelczné Gáll Ildikó - hanem Kövér László, az országos választmány elnöke és az új frakcióvezető, Navracsics Tibor is alanya lesz a bizalmi szavazásnak.

A zárt ülés harmadik napirendi pontjaként Orbán Viktor tesz előterjesztést a Fidesz jövőben követendő politikai irányáról - mondta Szijjártó Péter. A szóvivő szerint a tanácskozás - amelyet a Kongresszusi Központban tartanak - várhatóan késő délutánig tart, utána sajtótájékoztatón számolnak be a döntésekről, de lehetséges, hogy a zárt ülés közben is tájékoztatják az újságírókat. Mint mondta, a kongresszust öt regionális küldöttértekezlet előzte meg az elmúlt hétvégén, ahol a küldöttek az adott régió választási eredményeit vitatták meg, két-két elnökségi tag jelenlétében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?