Orbán odacsapott

Pénzcentrum
2006. május 15. 14:15

"Az MDF-et az MSZP egyik tagozatának tekintem politikai értelemben. Ha rajtam múlik, így is fogunk hozzájuk viszonyulni, de erről kell egy testületi döntés is" - közölte Orbán Viktor szombaton a Népszabadság azon felvetésére, hogy Dávid Ibolya MDF-elnök szerint új fejezetet kell nyitni az ellenzéki pártok között, s félre kell tenni az érzelmi politizálást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Fidesz elnöke szerint "ez a történet véget ért, a legrosszabb az lenne, ha elkezdenénk minderről vitatkozni". A legnagyobb baj az lenne - tette hozzá -, ha a jobboldal "erkölcsileg megbicsaklana": nem lehet egyszer átmenni a másik oldalra, azután visszakéredzkedni. Ha ezt egyszer megengedi a szövetség, akkor darabjaira fog hullani - jelentette ki Orbán Viktor.

Dávid Ibolya szerint viszont már két választáson is bebizonyosodott, hogy az MSZP győzelmének egyetlen garanciája van: Orbán Viktor. Szerinte "megbukott az egy a tábor, egy a zászló elve, megbukott a jobboldali egypártrendszer népfrontos politikája". Más, színes, több lábon álló jobboldali politika kell, amellyel nyerni lehet 2010-ben. De ezt a Fidesz nem vette észre, a választásokon a "gereblyére lépett, az fejbe kólintotta, de nem tanult belőle, csak egy púp nőtt a fejére, ezt keresztelték el »frakciószövetségnek«.

Dávid Ibolya szombaton az MDF választmány előtt az ellenzéki együttműködés kapcsán azt javasolta: nyissanak új fejezetet. Viszont Orbán Viktorról változatlanul mint a Fidesz vezénylő tábornokáról beszélt, aki katonákat gyűjt, és hadgyakorlatokat tart a Várban. "Háborúzik, de a magyar közvélemény már csak egy Háry Jánost lát, aki a bicskájával hadonászik a ködben" - tette hozzá. Szerinte a Fidesznek a következő hónapokban is csak egyetlen politikai témája lesz: az MDF molesztálása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?