0 °C Budapest

Orbán nem akar vezető lenni

Pénzcentrum
2006. május 5. 06:50

A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége. A testület elnöke Orbán Viktor a Fidesz, társelnöke pedig Semjén Zsolt, a KDNP vezetője.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége. A testület elnöke Orbán Viktor, társelnöke pedig Semjén Zsolt a KDNP vezetője.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének megalakulása után hétfőn létrejön a két párt önálló képviselőcsoportja is. A tervek szerint még aznap mindkét frakció megválasztja saját vezetőjét, akire Orbán Viktor és Semjén Zsolt közös előterjesztést tesz.

Semjén Zsolt közölte: eddig 23-an jelezték, hogy a KDNP-frakcióban kívánnak dolgozni. A politikus sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy ő lesz a frakció vezetője.

Orbán Viktor ugyanakkor azt mondta, hogy a pártelnökség és a szövetség irányításán kívül nem vállal újabb megbízást, nem lesz a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. A pártelnök azt mondta, hogy még négy emberrel tárgyal a frakcióvezetésről.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:16