19 °C Budapest

Orbán nem akar vezető lenni

Pénzcentrum
2006. május 5. 06:50

A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége. A testület elnöke Orbán Viktor a Fidesz, társelnöke pedig Semjén Zsolt, a KDNP vezetője.

A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége. A testület elnöke Orbán Viktor, társelnöke pedig Semjén Zsolt a KDNP vezetője.

A Fidesz és a KDNP frakciószövetségének megalakulása után hétfőn létrejön a két párt önálló képviselőcsoportja is. A tervek szerint még aznap mindkét frakció megválasztja saját vezetőjét, akire Orbán Viktor és Semjén Zsolt közös előterjesztést tesz.

Semjén Zsolt közölte: eddig 23-an jelezték, hogy a KDNP-frakcióban kívánnak dolgozni. A politikus sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta, hogy ő lesz a frakció vezetője.

Orbán Viktor ugyanakkor azt mondta, hogy a pártelnökség és a szövetség irányításán kívül nem vállal újabb megbízást, nem lesz a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője. A pártelnök azt mondta, hogy még négy emberrel tárgyal a frakcióvezetésről.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44