24 °C Budapest

Fizess csekkel!

Pénzcentrum
2006. május 11. 09:00

Ettől az évtől kezdődően 1500 szállodai étterem akkor is elfogadja az üdülési csekket, ha a vendég nem a hotelben lakik. A kört folyamatosan bővítik, eleinte a kiemelt üdülőkörzetekre, majd a nagyvárosokra is kiterjesztik - mondta Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Budapesten egy sajtótájékoztató keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Vendéglátó Szövetség, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége vezetője.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnökének tájékoztatása szerint eddig 3109 szállodában lehet üdülési csekkel fizetni, ezek közül 1500 rendelkezik étteremmel, először ezekben biztosítják a csekk szállás igénybevétele nélküli elfogadását.

Az elnök ismertette: a Magyar Vendéglátók Ipartestületének adatai szerint Magyarországon 53 ezer melegkonyhás étterem működik jelenleg. A szerződések megkötését egyelőre a kiemelt üdülőkörzetekben kezdik el, de tervezik a kezdeményezés kiterjesztését a nagyobb városokra is.

Kolber István az együttműködés támogatójaként elmondta: az üdülési csekk az elmúlt évek sikertörténete, míg tavaly 15 milliárd forint volt, addig az idén 20 milliárd forint lesz várhatóan a forgalma. Az idén 114 ezer szociálisan rászoruló üdülését szolgálja az üdülési csekk 3,1 milliárd forint értékben - tette hozzá.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Kiemelte: a Magyarországon beváltható üdülési csekk hozzájárul a turizmus ágazat stabilitását adó belföldi turizmus további bővüléséhez, és a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia egyik fő célkitűzésének, az életminőség javításának megvalósítását is elősegíti.

Karácsony Mihály elmondta: az idei év első négy hónapjában 8,3 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket a gazdálkodók, míg az előző év hasonló időszakában 5 milliárd forint volt a forgalom. Az idén több mint 800 ezren, míg tavaly 500-600 ezren jutottak üdülési csekkhez.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?