Fizess csekkel!

Pénzcentrum
2006. május 11. 09:00

Ettől az évtől kezdődően 1500 szállodai étterem akkor is elfogadja az üdülési csekket, ha a vendég nem a hotelben lakik. A kört folyamatosan bővítik, eleinte a kiemelt üdülőkörzetekre, majd a nagyvárosokra is kiterjesztik - mondta Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Az erről szóló szándéknyilatkozatot írt alá Budapesten egy sajtótájékoztató keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Vendéglátó Szövetség, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége vezetője.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnökének tájékoztatása szerint eddig 3109 szállodában lehet üdülési csekkel fizetni, ezek közül 1500 rendelkezik étteremmel, először ezekben biztosítják a csekk szállás igénybevétele nélküli elfogadását.

Az elnök ismertette: a Magyar Vendéglátók Ipartestületének adatai szerint Magyarországon 53 ezer melegkonyhás étterem működik jelenleg. A szerződések megkötését egyelőre a kiemelt üdülőkörzetekben kezdik el, de tervezik a kezdeményezés kiterjesztését a nagyobb városokra is.

Kolber István az együttműködés támogatójaként elmondta: az üdülési csekk az elmúlt évek sikertörténete, míg tavaly 15 milliárd forint volt, addig az idén 20 milliárd forint lesz várhatóan a forgalma. Az idén 114 ezer szociálisan rászoruló üdülését szolgálja az üdülési csekk 3,1 milliárd forint értékben - tette hozzá.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kiemelte: a Magyarországon beváltható üdülési csekk hozzájárul a turizmus ágazat stabilitását adó belföldi turizmus további bővüléséhez, és a nemzeti turizmusfejlesztési stratégia egyik fő célkitűzésének, az életminőség javításának megvalósítását is elősegíti.

Karácsony Mihály elmondta: az idei év első négy hónapjában 8,3 milliárd forint értékben vásároltak üdülési csekket a gazdálkodók, míg az előző év hasonló időszakában 5 milliárd forint volt a forgalom. Az idén több mint 800 ezren, míg tavaly 500-600 ezren jutottak üdülési csekkhez.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22