Adómentes fitneszbérlet? - Nincs többé!

Pénzcentrum
2006. március 21. 09:20

Az adómentes juttatások egy részét évi 400 ezer forintos küszöb alá szorítja a jogszabály január 1-jétől, a limitált körbe pedig számos igen népszerű juttatási forma is bekerült, mint például az üdülési csekk, az önkéntes egészségbiztosítási és önsegélyező pénztári befizetés, valamint az iskolarendszerű képzés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az adómentes juttatások egy részét évi 400 ezer forintos küszöb alá szorítja a jogszabály január 1-jétől, a limitált körbe pedig számos igen népszerű juttatási forma is bekerült, mint például az üdülési csekk, az önkéntes egészségbiztosítási és önsegélyező pénztári befizetés, valamint az iskolarendszerű képzés - írja a Napi.

 

 

Felmérések szerint éves szinten 150-200 ezer Ft körül szóródnak a munkavállalónként természetbeni vagy pénzbeni juttatásra költött összegek, melyek jellemzően éves szinten fixek. A Mercer Human Resource Consulting szerint 70-ből csak 2-3 cafeteria-rendszert működtető cégnek jelent problémát a 400 ezres küszöb.

 

 

A küszöbbel kapcsolatos fejtörés elsősorban az egészségpénztári és önsegélyező pénztári juttatásnál adódhat a magasabb fizetési kategóriákban (amennyiben a bér arányában van meghatározva a hozzájárulás), valamint az iskolarendszerű oktatás finanszírozása jelenthet még gondot.

 

 

Szakértők szerint a pénztári juttatások terén így elképzelhető egy átrendeződés az egészségpénztári befizetésektől a korlátlanul adómentes önkéntes nyugdíjpénztári juttatások irányába. Ez megegyezik azon kormányzati szándékkal, hogy a fitneszjuttatásokat ne adómentesen adómentesen kapják a munkavállalók az egészségpénztárak erre is kiterjedő kínálata révén.

 

 

A tanulmányok esetében az új szabály nem vonatkozik a képzésre, ha az már tavaly megkezdődött. A nyelvtanfolyam ugyanakkor alternatív lehetőséget jelent, ez ugyanis korlátlan mértékben adómentesen finanszírozható.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07