20 °C Budapest

Adómentes fitneszbérlet? - Nincs többé!

Pénzcentrum
2006. március 21. 09:20

Az adómentes juttatások egy részét évi 400 ezer forintos küszöb alá szorítja a jogszabály január 1-jétől, a limitált körbe pedig számos igen népszerű juttatási forma is bekerült, mint például az üdülési csekk, az önkéntes egészségbiztosítási és önsegélyező pénztári befizetés, valamint az iskolarendszerű képzés.

Az adómentes juttatások egy részét évi 400 ezer forintos küszöb alá szorítja a jogszabály január 1-jétől, a limitált körbe pedig számos igen népszerű juttatási forma is bekerült, mint például az üdülési csekk, az önkéntes egészségbiztosítási és önsegélyező pénztári befizetés, valamint az iskolarendszerű képzés - írja a Napi.

 

 

Felmérések szerint éves szinten 150-200 ezer Ft körül szóródnak a munkavállalónként természetbeni vagy pénzbeni juttatásra költött összegek, melyek jellemzően éves szinten fixek. A Mercer Human Resource Consulting szerint 70-ből csak 2-3 cafeteria-rendszert működtető cégnek jelent problémát a 400 ezres küszöb.

 

 

A küszöbbel kapcsolatos fejtörés elsősorban az egészségpénztári és önsegélyező pénztári juttatásnál adódhat a magasabb fizetési kategóriákban (amennyiben a bér arányában van meghatározva a hozzájárulás), valamint az iskolarendszerű oktatás finanszírozása jelenthet még gondot.

 

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szakértők szerint a pénztári juttatások terén így elképzelhető egy átrendeződés az egészségpénztári befizetésektől a korlátlanul adómentes önkéntes nyugdíjpénztári juttatások irányába. Ez megegyezik azon kormányzati szándékkal, hogy a fitneszjuttatásokat ne adómentesen adómentesen kapják a munkavállalók az egészségpénztárak erre is kiterjedő kínálata révén.

 

 

A tanulmányok esetében az új szabály nem vonatkozik a képzésre, ha az már tavaly megkezdődött. A nyelvtanfolyam ugyanakkor alternatív lehetőséget jelent, ez ugyanis korlátlan mértékben adómentesen finanszírozható.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?