20 °C Budapest

Új "üzlet" a láthatáron: üdülési csekkért benzint

Pénzcentrum
2006. január 11. 15:09

A MOL Rt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány képviselői együttműködési megállapodást írtak alá. Ezen egyezmény értelmében február 15-től már üzemanyagot is lehet üdülési csekkel vásárolni a Mol-kutaknál.

A MOL Rt. és a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány képviselői együttműködési megállapodást írtak alá. Ezen egyezmény értelmében február 15-től már üzemanyagot is lehet üdülési csekkel vásárolni a Mol-kutaknál.
A munkáltatótól kapható vagy a rászorulóknak meghirdetett pályázatokon elnyerhető minimum harmincezer forintos csekktömbben kétszer ötezer forintért lesz tankolásra is használható utalvány.
A benzinvásárlási lehetőséggel az autós jószerivel készpénzre válthatja (és ezt valószínűleg sokan meg is fogják tenni, néhány készséges kutas segítségével) a munkáltatójától kapott vagy pályázaton elnyert csekkjét. Azonban ajánlatos egyszerre eltankolni egy jegy értékét (5000 Ft), mivel abból készpénz nem adható vissza.
A tavaly kibocsátott csekkeket nem lehet felhasználni üzemanyag vásárlásra. A február 15-e után nyomtatott csekkek közül is csak azok használhatók fel, amelyekre rá van nyomtatva az „Üzemanyag vásárlásra felhasználható” felírat.
A Mol maga kereste meg az üdülési alapítványt az együttműködés ötletével. Az MNÜA egyelőre nem tervezi, hogy más hazai kúttársaságokkal is szerződést köt a felhasználásra, de amennyiben megkeresik őket természetesen elkezdik a tárgyalásokat. Arról, hogy mennyi jutalékot fog kapni az MNÜA , csak annyit mondtak a sajtótájékoztató résztvevői, hogy a tárgyalási alap 6 százalék volt (ennyit fizetnek ugyanis a kereskedelmi szálláshelyek is) és ettől nem nagy mértékben tértek el.
Mire használható még ?
Üdülési csekkel már egyaránt fizethető állatkerti belépő, balatoni horgászengedély, vonatjegy, hajójegy, fesztiválbelépő és támogatott gyógyfürdői kezelés. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvánnyal (MNÜA) szerződött szolgáltatókban a közös annyi, hogy tevékenységük valamilyen módon kapcsolódik az utazáshoz és a pihenéshez. Karácsony Mihály, az alapítvány elnöke óvatosan nyilatkozott az üdülési csekkek idei várható forgalmáról, mondván, a cégek által alkalmazott cafeteriarendszer miatt nem tudni, hányan akarnak élni e lehetőséggel.
A cafeteriaprogramokban a munkavállalók körében a legnépszerűbb az otthoni internet-előfizetés, amit az egészségpénztári tagdíj átvállalása és az étkezési utalvány követ. Az üdülési csekk a negyedik a toplistán, közvetlenül megelőzve az iskolakezdési támogatást, valamint a kulturális és sporttámogatást. Ez a népszerűség annak is köszönhető, hogy a minimálbér összegéig (62500 forint) adómentesen adható ez a juttatási forma.

A csekkek 70 százalékát tavaly szállásdíj-fizetésére használták fel: tavaly 4,28 milliárd forint jutott belőle a szállodáknak, több mint egymilliárd a panzióknak, 600 millió az üdülőházaknak, 500 millió a fizetővendég szolgáltatóknak, és 200 millió pedig a kempingeknek.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm