1 °C Budapest

Ingyenesen is bejuthatsz a Forma 1-re

Pénzcentrum
2006. február 16. 09:09

Az idén már az F1-es Magyar Nagydíjra is érvényes lesz az üdülési csekk. A Hungaroring Rt. reményei szerint ezzel emelkedhet a magyar nézők száma a hazai futamon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az idén már az F1-es Magyar Nagydíjra is érvényes lesz az üdülési csekk. A Hungaroring Rt. reményei szerint ezzel emelkedhet a magyar nézők száma a hazai futamon – írja mai számában a Világgazdaság
 
A Magyar Nagydíjra való belépésre is felhasználható az üdülési csekk az idén, miután a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) és a Hungaroring Rt. vezetői tegnap együttműködési megállapodást kötöttek.
Az MNÜA elnöke, Karácsony Mihály jelezte, célszerűnek látja, hogy a futam minél több magyar számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget. Palik László, a Hungaroring Rt. elnöke hangsúlyozta: évek óta dolgoznak azon, hogy minél több hazai állampolgárt tudjanak kicsalogatni a versenyre.
A nemzetközi tendencia, hogy amíg a versenyek televíziós nézettsége évről évre emelkedik, addig a helyszíneken csökken az érdeklődők száma. Magyarországon az utóbbi években stagnál a nézők száma, tavaly közel 70 ezren váltottak jegyet a futamra. Közülük mintegy 15 ezer lehetett a magyar rajongók száma.
De hogy lesz ebből ingyenes belépő? A dolog lényege abban rejlik, hogy a munkáltató természetbeni juttatásként adhat az alkalmazottjának üdülési csekket, a mindenkori minimálbér mértékéig, azaz jelenleg 62,5 ezer forintig adómentesen. A kedvezmény nemcsak az alkalmazottaknak, hanem annak közeli hozzátartozóinak és a cég nyugdíjasainak is adható. Tehát végeredményben béren kívüli juttatásként kaphatunk belépőt a Magyar Nagydíjra.

A futam jegyárait elnézve azt lehet elmondani, hogy az adómentesen adható maximum juttatás pontosan fedezi egy Gold 3-as belépő árát.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?