Kormányfői fizetések - Íme a lista!

Pénzcentrum
2006. május 9. 09:00

Tony Blair és Angela Merkel Európa két legjobban fizetett miniszterelnöke A brit kormányfő havi majdnem hatmillió forintnyi pénzt kap tevékenységéért, a német kancellár pedig 4,7 milliót. A mi miniszterelnökünk a sor végén kullog a maga havi 1,5 millió forintjával, amit amúgy is jótékony célra ajánl fel.

Tony Blair és Angela Merkel Európa két legjobban fizetett miniszterelnöke A brit kormányfő havi majdnem hatmillió forintnyi pénzt kap tevékenységéért, a német kancellár pedig 4,7 milliót. A mi miniszterelnökünk a sor végén kullog a maga havi 1,5 millió forintjával, amit amúgy is jótékony célra ajánl fel - írja a Magyar Hírlap.

Ám még a legjobban fizetett kormányfők bére is eltörpül az országaikban dolgozó vállalatvezetőkéhez képest. Blair csak egy átlagos brit vállalatvezető fizetésének öt-tíz százalékát tudhatja magáénak. Merkel pedig egy német menedzser díjazásának tíz-tizenöt százalékát veheti fel. Ez egyébként az Egyesült Államokban is így van: George W. Bush például "mindössze" havi hétmillió forintnak megfelelő összeget kap.

A kelet-európai miniszterelnökök bére ettől jócskán elmarad: haKorvi 850 ezer forintnyi fizetésével Mikulás Dzurinda szlovák kormányfő volt a felmérésbe bevont tizenhárom ország "legolcsóbb" miniszterelnöke. Szűken utána következik Kazimierz Marcinkiewicz lengyel kormányfő havi 1,2 millió forinttal.

Gyurcsány Ferenc valamivel többet visz haza, havi másfél millió a fizetése. Ám természetesen nem ennyiből kell kijönnie: a vállalkozásaiból származó egyéb jövedelmei évi 88,6 millió forintra rúgnak. Ezért fizetését jótékony célokra ajánlotta fel.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 31. szerda
Angéla, Petronella
22. hét
Május 31.
A Kihívás Napja
Május 31.
A Testvérek Napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?