Kormányfői fizetések - Íme a lista!

Pénzcentrum
2006. május 9. 09:00

Tony Blair és Angela Merkel Európa két legjobban fizetett miniszterelnöke A brit kormányfő havi majdnem hatmillió forintnyi pénzt kap tevékenységéért, a német kancellár pedig 4,7 milliót. A mi miniszterelnökünk a sor végén kullog a maga havi 1,5 millió forintjával, amit amúgy is jótékony célra ajánl fel.

Tony Blair és Angela Merkel Európa két legjobban fizetett miniszterelnöke A brit kormányfő havi majdnem hatmillió forintnyi pénzt kap tevékenységéért, a német kancellár pedig 4,7 milliót. A mi miniszterelnökünk a sor végén kullog a maga havi 1,5 millió forintjával, amit amúgy is jótékony célra ajánl fel - írja a Magyar Hírlap.

Ám még a legjobban fizetett kormányfők bére is eltörpül az országaikban dolgozó vállalatvezetőkéhez képest. Blair csak egy átlagos brit vállalatvezető fizetésének öt-tíz százalékát tudhatja magáénak. Merkel pedig egy német menedzser díjazásának tíz-tizenöt százalékát veheti fel. Ez egyébként az Egyesült Államokban is így van: George W. Bush például "mindössze" havi hétmillió forintnak megfelelő összeget kap.

A kelet-európai miniszterelnökök bére ettől jócskán elmarad: haKorvi 850 ezer forintnyi fizetésével Mikulás Dzurinda szlovák kormányfő volt a felmérésbe bevont tizenhárom ország "legolcsóbb" miniszterelnöke. Szűken utána következik Kazimierz Marcinkiewicz lengyel kormányfő havi 1,2 millió forinttal.

Gyurcsány Ferenc valamivel többet visz haza, havi másfél millió a fizetése. Ám természetesen nem ennyiből kell kijönnie: a vállalkozásaiból származó egyéb jövedelmei évi 88,6 millió forintra rúgnak. Ezért fizetését jótékony célokra ajánlotta fel.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem