"Tegyünk fel egy kérdést!" - Ki, mennyi autót koptatott el? Íme a lista!

Pénzcentrum
2006. április 6. 09:10

A tegnap esti vita folyamán Gyurcsány Ferenc azt találta mondani Orbán Viktornak, hogy amíg Ő csak egy autót használt a hivatali ideje alatt addig a jelenlegi ellenzék vezére tíz autót koptatott el míg miniszterelnök volt. Erre Orbán Viktor azt mondta, hogy ne beszéljen butaságokat mert Ő egyszerre csak egy autóban tud ülni nem pedig tízben. Ez minden kétséget kizárólag így van de ha megnézzük a két politikus által használt járművek listáját akkor láthatjuk, hogy a számok mind két oldalon hibáznak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A tegnap esti vita folyamán Gyurcsány Ferenc azt találta mondani Orbán Viktornak, hogy amíg Ő csak egy autót használt a hivatali ideje alatt addig a jelenlegi ellenzék vezére tíz autót koptatott el míg miniszterelnök volt. Erre Orbán Viktor azt mondta, hogy ne beszéljen butaságokat mert Ő egyszerre csak egy autóban tud ülni nem pedig tízben. Ez minden kétséget kizárólag így van de ha megnézzük a két politikus által használt járművek listáját akkor láthatjuk, hogy a számok mind  két oldalon hibáznak.
A Miniszterelnöki Hivatal  készíttette el azt az összegzést, amely a rendszerváltás utáni kormányfők gépkocsihasználatát követi végig ciklusonként.

Az első ránézésre kiderül, hogy a luxust nem vetette meg egyik oldal sem. A táblázat szerint az elmúlt tizenöt évben Orbán Viktor "fogyasztotta" a legtöbb és a legváltozatosabb kategóriájú gépkocsit, ő volt ugyanis az első, akinek a szolgálati autón kívül személyes használatra is fenntartottak "kincstári" járműveket - neki viszont rögtön hármat is.
Orbán Viktornak magánhasználatra egy Mercedes limuzin, egy Chrysler buszlimuzin és egy Toyota Rav 4-es terepjáró is a rendelkezésére állt.

Gyurcsány Ferenc 2004-es megválasztása után még miniszterelnöki autóra sem tartott igényt, beérte volna sportminiszteri gépkocsijával is. A biztonsági szempontok miatt ezt azonban nem tehette, s tavaly nyárig egy bérelt autóval járt - az őrezred 2005-ös beszerzéséig ugyanis nem volt elégséges műszaki állapotú és a biztonsági előírásoknak is megfelelő jármű a flottában (gyorsan vettek is néhányat, úgy ötszáz millióért).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG