25 °C Budapest

Íme Dávid Ibolya levele

Pénzcentrum
2006. április 12. 08:16

Nyolc feltételt fogalmazott meg a Magyar Demokrata Fórum elnöke Orbán Viktornak eljuttatott levelében a választási együttműködésről. Íme a levél.

Nyolc feltételt fogalmazott meg a Magyar Demokrata Fórum elnöke Orbán Viktornak eljuttatott levelében a választási együttműködésről. Íme a levél.
Tisztelt Elnök Úr!
Megkaptam április 10-én kelt levelét, amelyben pártja és a Magyar Demokrata Fórum közötti együttműködésre szólít fel. A Magyar Demokrata Fórum a nemzet érdekeit tartotta és tartja mindig szem előtt. Ma a magyar nemzet érdeke, hogy legyen végre erős, hiteles, párbeszédre kész jobboldali párt, amely elvek, értékek mentén politizálva képviseli a magyar és európai konzervativizmust. A Magyar Demokrata Fórum április 9-én arra kapott felhatalmazást közel háromszázezer szavazótól, hogy ezt az erős, jobboldali pártot felépítse.
A tárgyalás alapja csak az lehet, mi a jó Magyarországnak, mire van szüksége Magyarországnak. A kampányban világosan megfogalmazták a Magyar Demokrata Fórum politikusai, milyen feltételekkel hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. Kiinduló feltételeink, amelyek benne vannak a Normális Magyarországért programban, a következők:
 • Rendet kell tenni a költségvetésben, mert a költségvetés hiánya, az államadósság mérete veszélyezteti a gazdaság, az ország stabilitását. A Fidesz közel 3500 milliárd forintnyi felelőtlen ígérete még tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezért ezeket az ígéreteket vissza kell vonni a nyilvánosság előtt.
 • A konzervatív, jobboldali politika célja a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése. A tb-járulék azonnali, 10 százalékpontos csökkentése és a minimálbér 100 ezer forintra emelése csődbe juttatná a magyar vállalkozásokat, százezer embert tenne munkanélkülivé, és válságba sodorná a költségvetést. Kérem, hogy ezeket az ígéreteit vonja vissza.
 •  A magántulajdon szentsége, és a szerződések tisztelete az európai konzervatív politika alapja. Ezért elvárjuk, hogy a kampányban használt visszaállamosításra vonatkozó kijelentéseit vonja vissza.
 • Az Európai Unió iránt elkötelezett konzervatív, jobboldali párt nem alkalmaz tőke-és idegenellenes kijelentéseket, nem riaszthatja el a külföldi befektetőket, akik magyar munkavállalók százezreinek adnak munkát, megélhetést.
 • A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszerének. A mi kormányunk volt az, amely privatizálta a háziorvosi praxist és a szakellátást. A privatizáció sikeres volt, és senkinek sem kell fizetni az ellátásért. Az egészségügyben helye van a privatizációnak, a tőkebevonásnak, de ésszel, és szigorú garanciák mellett. Kérem, hogy bírálja felül korábbi elutasító álláspontját.
 • Magyarországon a korrupció évente legalább 100 milliárd forint kárt okoz. Emiatt szükséges a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása. Kérem, fogadja el a Magyar Demokrata Fórum korrupció-ellenes programját.
 • Jobboldali, konzervatív politikus elvből elutasít minden együttműködést a szélsőséges politikai erőkkel, jöjjenek azok balról vagy jobbról. Ezért vállalja, hogy megszakít minden együttműködést a Munkáspárttal, illetve a MIÉP-Jobbikkal.
 • A kampányban az Ön pártjának országgyűlési képviselője megfenyegetett, színvallásra kényszerített egy egyházi személyt is. Ez keresztény emberhez nem méltó cselekedet, amely joggal háborított fel minden hivő embert. Kérem, hogy pártja nevében kérjen elnézést az érintett plébánostól.
 • A Fidesz nem az MDF miatt veszítette el a választások első fordulóját, hanem a saját politikája miatt. Ha ezen a politikán hajlandó változtatni, ha valódi jobboldali, konzervatív politikát vállal fel, amire Magyarországnak szüksége van, ha a nyilvánosság előtt elfogadja a fenti kiinduló feltételeinket, akkor van értelme a tárgyalásnak, és kész vagyok Önnel több lépcsős tárgyalásokat folytatni.
  Tisztelt Elnök Úr!
  Ön harcol, én küzdök. Harcolni háborúban szoktak, küzdeni nemes versenyben. Háborúban nincs erkölcs, versenyben van. Tiszta szívemből kívánom, hogy a Fidesz a következő négy évben induljon el az erkölcsi és politikai megtisztulás útján.

  Üdvözlettel,
  Dávid Ibolya
  a Magyar Demokrata Fórum elnöke
  Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

  Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

  Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

  A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

  Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

  A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

  Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

  Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

  Erről ne maradj le!
  NAPTÁR
  Tovább
  2022. június 28. kedd
  Levente, Irén
  26. hét
  Ajánlatunk
  KONFERENCIA
  Tovább
  Külföldi piacra lépés 2022
  Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
  EZT OLVASTAD MÁR?