15 °C Budapest

Íme Dávid Ibolya levele

Pénzcentrum
2006. április 12. 08:16

Nyolc feltételt fogalmazott meg a Magyar Demokrata Fórum elnöke Orbán Viktornak eljuttatott levelében a választási együttműködésről. Íme a levél.

Nyolc feltételt fogalmazott meg a Magyar Demokrata Fórum elnöke Orbán Viktornak eljuttatott levelében a választási együttműködésről. Íme a levél.
Tisztelt Elnök Úr!
Megkaptam április 10-én kelt levelét, amelyben pártja és a Magyar Demokrata Fórum közötti együttműködésre szólít fel. A Magyar Demokrata Fórum a nemzet érdekeit tartotta és tartja mindig szem előtt. Ma a magyar nemzet érdeke, hogy legyen végre erős, hiteles, párbeszédre kész jobboldali párt, amely elvek, értékek mentén politizálva képviseli a magyar és európai konzervativizmust. A Magyar Demokrata Fórum április 9-én arra kapott felhatalmazást közel háromszázezer szavazótól, hogy ezt az erős, jobboldali pártot felépítse.
A tárgyalás alapja csak az lehet, mi a jó Magyarországnak, mire van szüksége Magyarországnak. A kampányban világosan megfogalmazták a Magyar Demokrata Fórum politikusai, milyen feltételekkel hajlandók tárgyalásokba bocsátkozni. Kiinduló feltételeink, amelyek benne vannak a Normális Magyarországért programban, a következők:
  • Rendet kell tenni a költségvetésben, mert a költségvetés hiánya, az államadósság mérete veszélyezteti a gazdaság, az ország stabilitását. A Fidesz közel 3500 milliárd forintnyi felelőtlen ígérete még tovább súlyosbítja a helyzetet. Ezért ezeket az ígéreteket vissza kell vonni a nyilvánosság előtt.
  • A konzervatív, jobboldali politika célja a magyar kis- és középvállalkozások megerősítése. A tb-járulék azonnali, 10 százalékpontos csökkentése és a minimálbér 100 ezer forintra emelése csődbe juttatná a magyar vállalkozásokat, százezer embert tenne munkanélkülivé, és válságba sodorná a költségvetést. Kérem, hogy ezeket az ígéreteit vonja vissza.
  •  A magántulajdon szentsége, és a szerződések tisztelete az európai konzervatív politika alapja. Ezért elvárjuk, hogy a kampányban használt visszaállamosításra vonatkozó kijelentéseit vonja vissza.
  • Az Európai Unió iránt elkötelezett konzervatív, jobboldali párt nem alkalmaz tőke-és idegenellenes kijelentéseket, nem riaszthatja el a külföldi befektetőket, akik magyar munkavállalók százezreinek adnak munkát, megélhetést.
  • A magyar egészségügyben véget kell vetni a hálapénz rendszerének. A mi kormányunk volt az, amely privatizálta a háziorvosi praxist és a szakellátást. A privatizáció sikeres volt, és senkinek sem kell fizetni az ellátásért. Az egészségügyben helye van a privatizációnak, a tőkebevonásnak, de ésszel, és szigorú garanciák mellett. Kérem, hogy bírálja felül korábbi elutasító álláspontját.
  • Magyarországon a korrupció évente legalább 100 milliárd forint kárt okoz. Emiatt szükséges a Tiszta Kezek Hivatalának felállítása. Kérem, fogadja el a Magyar Demokrata Fórum korrupció-ellenes programját.
  • Jobboldali, konzervatív politikus elvből elutasít minden együttműködést a szélsőséges politikai erőkkel, jöjjenek azok balról vagy jobbról. Ezért vállalja, hogy megszakít minden együttműködést a Munkáspárttal, illetve a MIÉP-Jobbikkal.
  • A kampányban az Ön pártjának országgyűlési képviselője megfenyegetett, színvallásra kényszerített egy egyházi személyt is. Ez keresztény emberhez nem méltó cselekedet, amely joggal háborított fel minden hivő embert. Kérem, hogy pártja nevében kérjen elnézést az érintett plébánostól.
  • A Fidesz nem az MDF miatt veszítette el a választások első fordulóját, hanem a saját politikája miatt. Ha ezen a politikán hajlandó változtatni, ha valódi jobboldali, konzervatív politikát vállal fel, amire Magyarországnak szüksége van, ha a nyilvánosság előtt elfogadja a fenti kiinduló feltételeinket, akkor van értelme a tárgyalásnak, és kész vagyok Önnel több lépcsős tárgyalásokat folytatni.
    Tisztelt Elnök Úr!
    Ön harcol, én küzdök. Harcolni háborúban szoktak, küzdeni nemes versenyben. Háborúban nincs erkölcs, versenyben van. Tiszta szívemből kívánom, hogy a Fidesz a következő négy évben induljon el az erkölcsi és politikai megtisztulás útján.

    Üdvözlettel,
    Dávid Ibolya
    a Magyar Demokrata Fórum elnöke
    Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

    Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

    Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

    Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

    Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

    Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

    Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

    Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

    NAPTÁR
    Tovább
    2024. április 19. péntek
    Emma
    16. hét
    Ajánlatunk
    KONFERENCIA
    Tovább
    GEN Z Fest 2024
    Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
    Retail Day 2024
    Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
    EZT OLVASTAD MÁR?
    GEN Z Fest 2024
    Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
    Most nem